Тренинг ЕЕГ биофийдбек ( невротренинг ) Пловдив - Нина Стойчева

Нина Стойчева прилага Тренинг ЕЕГ биофийдбек ( невротренинг ) в град Пловдив. Метода се използва при депресии, проблеми със съня, анорексия, булимия, зависимости.

Нина Стойчева - Infocall.bg
Тренинг ЕЕГ биофийдбек ( невротренинг ) Пловдив

EEG DigiTrack Biobeedback е модерна медицинска апаратура за трениране на мозъка с цел подобряване на неговата ефективност и контролиране на физиологичните процеси, извършващи се в нашия организъм, обикновено недостъпни за съзнанието ни. Прилагайки ЕЕГ-биофийдбек, ние можем да подобрим биоелектрическата дейност на мозъка. Това създава много възможности за лечението на невробиологични, психосоматични, психиатрични разстройства. Терминът биофийдбек означава „обратна биологична връзка”. ЕЕГ биофийдбек /невротренинг/ представлява контролиране на мозъчните вълни с помощта на онагледяване, чрез ЕЕГ. Известни са 5 вида вълни - тета, делта, алфа, бета и гама. Всяка от тях има различни граници и амплитуди и отговаря за определено състояние:

Алфа вълните съответстват на състояние на покой и релаксация;

  • Бета вълните съответстват на умствена активност;
  • Делта са вълните произвеждани главно при дълбок сън;
  • Тета вълните се свързват със загадъчното и мистериозното;
  • Гама вълните имат обхват над 34 Нz, така наречените състояния на „ПРОБЛЯСЪЦИ”.

Клиничното приложение на системата се състои в регулярното замерване на физиологичните функции, свързани с тренинг за самоконтрол, което в резултат подлага на съзнателен контрол отделни физиологични реакции като: работа на сърцето, кръвното налягане, дихателния ритъм и др. Благодарение на тренинга можем да се научим да владеем отделни функции на организма, ръководени от автономната нервна система. Цел на тренинга е постигане на такова състояние на мозъка, та той да създаде траен съответен образец на реагиране - така да се оптимизира работата на мозъка, че при едновременна релаксация да проявява умение за пълна концентрация. Принципът на действие се състои в компютърен анализ на ЕЕГ записа на пациента, включен чрез електроди към системата. Пациентът контролира хода на видеоиграта, само чрез мислите си.

ЕЕГ-биофийдбек се прилага при: епилепсия, мозъчни травми, след инсулт, закъснения в психичното развитие, депресии, проблеми със съня, анорексии и булимии, зависимости, хиперактивност, аутизъм, дислексии, дисграфии, страхове, паническо разстройство, фобии, агресия, тикове, намаляване на стрес, хронична умора, проблеми с концентрация и учене, проблеми с паметта, емоционални проблеми, паркинсон.

Също така: при главоболие, нередовен стомах, болки в гърба, астма, хронична умора и някои соматични симптоми на страхови заболявания.

ЕЕГ-биофийдбек се прилага и в рехабилитация на мускулни функции на пациенти с травми на главата или гръбначния стълб, както и други невромускулни заболявания. Наблюдават се успехи и при пациенти със слаб моторен контрол, мускулни болки и др. ЕЕГ-биофийдбек намира приложение и при здрави хора: - при монотонни професии с цел намаляване на стреса; - при финансови специалисти играещи на борса; - при професии изискващи мотивация, умения за справяне с неуспехи; - при спортисти, пилоти, шофьори за повишаване на концентрация, самоконтрол и справяне със стреса.

Тренинг ЕЕГ биофийдбек ( невротренинг ) Пловдив - Нина Стойчева
Още Предлагани терапий предлагани от Нина Стойчева
Ключови думи за услугата: тренинг ЕЕГ биофийдбек Пловдив, невротренинг Пловдив
Тази страница е посетена 269 пъти.
Общо посещение на профила: 7475.
Телефонен номер е поискан 22 пъти.
Back to top