Езикова гимназия ЕГ Пейо Яворов Силистра

ЕГ Пейо Яворов е езикова гимназия в град Силистра, в която се извършва обучение на ученици по чуждоезиков профил - английски, немски и френски език.

ЕГ Пейо Яворов Силистра - Infocall.bg
ЕГ Пейо Яворов Силистра - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Обучени на ученици в чуждоезикови профили

ЕГ Пейо Яворов е езикова гимназия в град Силистра, в която се води обучение на ученици в чуждоезикови профили по английски, немски, руски и френски език. 

Финансирането на ЕГ Пейо Яворов Силистра е общинско, а обучението на учениците се извършва на една смяна. Директор на училището е Магдалена Костадинова Атанасова. 

Езиковата гимназия Пейо Яворов Силистра извършва прием на ученици, чрез положени изпити след 7-ми клас. Училището поддържа 6 езикови паралелки, от които 2 изучаващи английски език, 2 с немски и 1 с руски език. ЕГ Пейо Яворов Силистра разполага със собствено радио, по което се съобщават актуалните и важни новини.

За патрон на езиковата гимназия в град Силистра е избран българският поет символист и революционер, войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация, Пейо Яворов, който е смятан за един от най-големите Български поети на 20 век. Творчеството и поезията на българският поет са пропити с трагизъм, породен от драматичния му живот.

Гимназията за изучаване на чужди езици издава и собствено собствено списание и вестник Елит. Списанието се издава всяка година и в него се публикуват творби като есета, творби и стихотворения на различни езици.

Обучени на ученици в чуждоезикови профили - ЕГ Пейо Яворов Силистра
Етикети: Езикови курсове
Тази страница е посетена 1879 пъти.
Общо посещение на профила: 4395.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка