Експозиция в Свищов - Къща музей Алеко Константинов

Къща-музей Алеко Константинов град Свищов представя експозиция, която излага пред посетителя житейския път и творчеството на известния български творец.

Къща музей Алеко Константинов - Infocall.bg
Къща музей Алеко Константинов - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Експозиция в Свищов

Къща-музей Алеко Константинов град Свищов представя експозиция, която излага пред посетителя житейския път и творчеството на известния български творец. Експозицията е разположена на втория етаж от къщата и включва негови лични вещи и предмети от различните етапи на живота на Алеко Константинов.

Интерес представляват книги и списания, тефтерчета с лични бележки и снимки. Изложени са дрехи, носени от самия Алеко. В къщата е запазено в стъкленица сърцето на писателя.

Могат да се видят множество издания на български и чуждестранен език, които представят творчеството на известния българин.

Възрожденският интериор създава обстановка като от едно време и посетителите могат да се потопят в автентичната за живота на Алеко Константинов атмосфера.

Автор:

Експозиция в Свищов - Къща музей Алеко Константинов
Експозиция в Свищов - Къща музей Алеко Константинов - изображение 1Експозиция в Свищов - Къща музей Алеко Константинов - изображение 2Експозиция в Свищов - Къща музей Алеко Константинов - изображение 3Експозиция в Свищов - Къща музей Алеко Константинов - изображение 4
Подобни от категорията
Още Услуги предлагани от Къща музей Алеко Константинов
Ключови думи за услугата: експозиция Свищов
Тази страница е посетена 660 пъти.
Общо посещение на профила: 6291.
Телефонен номер е поискан 32 пъти.