Начало » Новини » Моят сайт - Важни правила за избор на добър програмист.

Моят сайт - Важни правила за избор на добър програмист.

Моят сайт - Важни правила за избор на добър програмист.

Вариантите за изграждане на Ваш сайт са два – чрез готова платформа или писане от нулата. Мненията, които може да срещнете по този въпрос, са разнопосочни.

Според някои „разбирачи“ е много по-добре интернет сайтът да бъде изграден от нищото. Те изразяват мнението си с това, че по този начин се свеждат до минимум „слабостите в готовите платформи“, които могат да станат много лесна мишена за хакерите.

Друго предимство, което изтъкват е това, че ръчно писаният код може да понесе много по-сериозен натоварвания в сравнение с безплатните платформи.

Не оставяйте обаче с впечатлението, че готовите платформи не стават за нищо и са пълни с бъгове. Поне 70% от интернет сайтовете в България са изработени на базата на тези платформи + допълнителна преработка. В това число попадат по-големите сайтове на пазара, които имат доста уникални посещения на ден.

В интерес на истината, обаче, едва ли ще срещнете програмист, който ще ви заяви, че готовите платформи са по-добри от ръчно писаните системи. Разликата идва в цената. Създаването на интернет сайт от нулата изисква доста труд и време за това и цената им е доста по-висока(четирицифени суми). Няма смисъл да инвестирате голяма сума пари за малък интернет сайт, който ще прави не повече от 500-1000 посещения на ден. С особена сила това важи, ако изграждате сайт с презентационна функция за бизнеса Ви.

Ние ще ви посъветваме следното – ако имате интерес да си направите качествен web сайт, то трябва да е писан от нулата от добър програмист или да се ползва готова платформа, но задължително трябва да се посъветвате с по-вещи лица. С няколко модула и лека преработка може да се постигнат отлични резултати. 

Ръчно писаните системи са за големите риби, които както вече споменахме, правят по 10-20000 уникални посещения на ден и регистрират солидно количество продажби на месец.

Трябва да се спомене, че е от огромно значение да попаднете на истински професионалисти, които разбират какво правят. В противен случай ще Ви се изгради сайт, който няма да излиза в Google и ще заплатите за нещо, което не върши никаква работа. За да се индексира в Google търсачката, сайтът трябва да е структуриран правилно и да отговаря на много правила и изисквания. 

Някой по-запознат от Вас (в повечето случай човек който не е програмист) ще вземе една готова платформа, ще нанесе Вашата информация без се погрижи за SEO оптимизацията на сайта Ви и ще каже “ето готов е Вашият сайт”. Вие ще сте доволни, но след определен период от време ще разберете, че сайта Ви не се показва в Google. След това ще започнете да търсите други фирми занимаващи се с оптимизация на сайтове (още пари), а неправилно структуриран сайт много трудно ще стане част от първа страница на Google. Затова по подробно подбирайте програмистите, с които бихте желали да работите. Разгледайте тяхното портфолио внимателно. След като Ви грабне визията на определн сайт който те са изграждали вижте дали този сайт се е оптимизирал в Google. (Разгледайте дали техните проектите се показват на първа страница в Google)

Наш съвет е да питате програмистите, с който ще работите, няколко допълнителни въпроса:

Как ще се изгражда сайта ми , на готова платформа или не ?

Каква ми е гаранцията, че ще се покаже сайта ми в Google по това, което искам?

Ще мога ли да добавям информация сам ? (ще имам ли админ панел за да си добавям снимки текст и др.)?

Ще може ли да се правят преработки. (ще може ли сайтът ми с времето да претърпява промени)?

Това са част от въпросите, които можете да зададете при подбора на фирмата, която ще Ви изгради Вашия сайт.

Надяваме се статията да Ви е била полезна.

Желаем Ви успех в търсенето на качествени професионалисти в сферата на интернет услугите!