Бензиностанции и газостанции

Изпратете запитване на всички в тази категория.
Не се чете? Смени текста.
Код за сигурност
Поради все по-нарастващия брой автомобили в страната, бензиностанциите и газостанциите се срещат много често, както в градски условия, така и по междуградските пътища.
На бензиностанциите, освен бензин, се продава на дребно и дизел, автогаз и газ за битови нужди, пропан-бутан, дизелово гориво за отопление. Предлага се и услугата за доставка на течни горива с автоцистерни в складови стопанства – в резервоар на клиента.
Някои фирми предлагат сключване на договор с цел ползване на намаления от страна на клиента и извършване на безкасови плащания. Повечето вериги работят с единна информационна система.
За повечето бензиностанции, особено за намиращите се извън градовете, характерна и кафе-част, закусвалня, хранителни и други видове магазини, детски кът. Предлагат се още разнообразни видове напитки и автоаксесоари, масла и антифриз. Бензиностанциите много често са съчетани с автомивки. Допълнителни услуги са: проверка на гуми и масло, измиване на стъкла. Продават се и винетки. На местата за почивка се предлага и достъп до интернет.
Нова услуга, която все повече навлиза и в България, е наличието на обменни бюра, особено в граничните райони и град София. Друго нововъведение е безплатно мобилно приложение за iPhone и Android, показващо най-близките места за зареждане на гориво. В някои бензиностанции в България навлиза и възможността за теглене на пари в брой от касата на магазин чрез услугата Visa Cash Back, достъпна за всички карти Visa.
За България по-разпространените бензиностанции са: Еко, Лукойл, ОМВ, Ромпетрол, Шел, Петрол, Газпром и Дизелор. По-известните вериги газостанции страната са: Газтрейд АД, Топливо Газ, Oil BG, Gip Oil Ltd.

Категория "Бензиностанции и газостанции" - информация за адрес, населено място, телефон и факс, работно време, email и контакт. Запази час.
Не се намерихте в списъка?

Добави фирмата си в тази категория. Напиши име на фирма и телефон и ние ще се свържем с теб!