Паркинги и гаражи

Изпратете запитване на всички в тази категория.
Не се чете? Смени текста.
Код за сигурност
Паркингите и гаражите са места за паркиране на всякакви превозни средства.
Всеки новоизграден паркинг трябва да има разрешение от общината и да отговаря на санитарните изисквания и на тези за сигурност и пожарна безопасност. Същите изисквания са налице при изграждане на гараж – всеки такъв обект трябва да отговаря на технически и санитарни изисквания и на тези за противопожарната безопасност.
Основните видове паркинги са три: надземен, подземен и смесен. Но често се говори за: закрит паркинг, паркинг на няколко етажа, охраняем паркинг, денонощен паркинг, паркинг в центъра на града, платен паркинг, паркинг под жилищна сграда, паркинг за тирове и други. Паркинг е и определената Синя зона в град София.
Смесеният паркинг се състои от няколко етажа, като някои от тях са под земята, а други са над нея. По този начин се постига ефективно усвояване на терена чрез заемането на значително по-малко площ от повече коли. Модерните паркинги се характеризират с елеваторна уредба, която има за задача да придвижва коли.
Всеки гараж има специфични особености, които могат да бъдат: наличие на области със специални изисквания, наличие на маркировка и табели, камери за наблюдение, сензори за движение, вид на осветлението, наличие на асансьор.
Гаражите дават още по-голяма сигурност срещу кражба или умишлена повреда на автомобила, защитават го от повреда при лоши метеорологични условия. Те могат да бъдат самостоятелни или да са част от сграда. Гаражът може да е само за един автомобил, но има и обекти, където се паркират много превозни средства. Такива са фирмените гаражи или гаражи за специализирани превозни средства.

Категория "Паркинги и гаражи" - информация за адрес, населено място, телефон и факс, работно време, email и контакт. Запази час.
Не се намерихте в списъка?

Добави фирмата си в тази категория. Напиши име на фирма и телефон и ние ще се свържем с теб!