Театри

Изпратете запитване на всички в тази категория.
Не се чете? Смени текста.
Код за сигурност
Театрите представят пред публика сценични театрални постановки. Те се изиграват от театрален състав или трупа по предварително изготвен и репетиран сценарий. В представянето на постановките може да се използват различни прийоми: реч и жестове, музика и танци и други. В театралните състави участват професионални актьори. Освен тях, в културните обекти работят драматурзи, режисьори, сценографи и композитори.
При изпълнението на представленията театралните изпълнители се обличат в костюми според ролята, която играят. Освен изпълнителите, по време на изпълненията е задължително да има декор. Той може да се сменя по време на отделните сцени.
Всяка театрална пиеса има свой автор или авторски колектив. В България се представят както постановки на български, така и на чуждестранни автори.
Видовете театри са: драматичен театър, куклен театър, античен театър, театър на открито и други. Освен драма, в културните обекти се представят и комедии, трагедии, пиеси за деца и други. Във всеки театър има изградена сцена, като може да има и обособени ложи.
Почти всички културни обекти имат свои сайтове, на които може да се получи информация за бъдещи и настоящи представления и цените на билетите за деца и възрастни. Освен през делничните дни, постановки се изпълняват и през почивните.
Категория "Театри" - информация за адрес, населено място, телефон и факс, работно време, email и контакт. Запази час.
Не се намерихте в списъка?

Добави фирмата си в тази категория. Напиши име на фирма и телефон и ние ще се свържем с теб!