Дентални лаборатории

Изпратете запитване на всички в тази категория.
Не се чете? Смени текста.
Код за сигурност
Денталните лаборатории са познати още като зъботехнически и ортодонтски лаборатории и дентални студиа. В тях се извършва изработка на елементи от металокерамика и чиста керамика, изграждане на циркониеви коронки и зъбни импланти, фасети, поправка и изработване на зъбни протези, мостове и шини. Извършват се още 2D и 3D изследвания на устната кухина или на отделни зъби. В тях работят дентални специалисти и зъботехници.
Повечето от продуктите се използват в естетичната и протетичната стоматология. За тяхното изработване, както и за използваните материали, има строги изисквания.
Работата на денталните лаборатории е свързана пряко с дейността на зъболекарите. Когато се наложи изработка на някой от посочените по-горе елементи, стоматолозите използват услугите на зъботехническите лаборатории.
Всяка една лаборатория разполага с необходимата дентална апаратура за изработката на денталните елементи. В някои обекти на разположение са CAD/CAM системи, апаратура за лазерно сканиране и рентгенови апарати.
Някои дентални студиа извършват и посещения в кабинетите на стоматолозите, за да направят дигитални снимки. По тях лесно могат да се изработят например протези и мостове чрез вземане на точните размери.
Категория "Дентални лаборатории" - информация за адрес, населено място, телефон и факс, работно време, email и контакт. Запази час.