Медико-диагностични лаборатории

Изпратете запитване на всички в тази категория.
Не се чете? Смени текста.
Код за сигурност
Медико-диагностичните лаборатории са медицински обекти, в които се извършват редица изследвания. Такива могат да бъдат: бързи тестове, микробиологични, микологични, паразитологични, вирусологични и серологични изследвания на редица инфекциозни заболявания. Има възможност за извършване на ДНК тестове, хормонални, хистопатологични и цитологични изследвания.
Провеждат се изследвания на лица, които трябва да послужат за издаване на здравна книжка, за прием в детска градина и ясла.
Манипулациите обикновено се извършват на база взет секрет и проба, включително кръв и урина. Количеството, което се взима, служи само за целите на даденото изследване.
За проведената лабораторна манипулация се заплаща такса. Резултатите излизат в рамките на няколко дни, като тук трябва да се има предвид и вида на изследването. Пациентът може да получи своя резултат на място, но в някои лаборатории е налична възможността и за онлайн проверка.
Всяка МДЛ притежава лиценз за извършване на своята дейност, който се подновява на определен период. Допълнително даден обект може да притежава сертификат за качество на услугата.
Лицата, които работят в обектите, задължително трябва да притежават диплома за завършено образование в съответната сфера.
Пациент може да бъде насочен от своя личен лекар към медико-диагностична лаборатория за провеждане на редица изследвания. Повечето лабораторни обекти работят с НЗОК.
На база резултатите може да се проведе лечение от специалист в съответната област.
Категория "Медико-диагностични лаборатории" - информация за адрес, населено място, телефон и факс, работно време, email и контакт. Запази час.