Начало » Страници » Благотворителност 2013 - За Кампанията

  Благотворителност 2013 - За Кампанията

  Кампания на фондация „За Нашите Деца”, която стартира на 2 декември 2013 г. и продължи до 20 декември 2013 г.

   

  Докато се готвим за предстоящите коледни и новогодишни празници, мислим какви подаръци да изберем за приятелите си и какво да приготвим за празничната трапеза, над 4 000 деца живеят в самота и изолация в социалните домове. Повечето от тези деца никога не са празнували Бъдни вечер вкъщи. Те не се нуждаят от подаръци по Коледа, нямат нужда от стари дрехи и обувки. Тези деца имат нужда от най-важното, най-ценното – свое собствено семейство!

   

  Ние от Национален информационен център решихме да подкрепим иннициятивата за "Спасяване на бебета от изоставяне. Тази кампания има за цел:

   

  • Осигуряване на пакет с най-необходимото за новородените бебета – дрешки за изписването, биберони, бебешка козметика, корито, спален комплект, адаптирано мляко, ако майката не може да кърми. Пакетът се предоставя безвъзмездно на родители в затруднено положение и в риск да не успеят да посрещнат нуждите на бебето след изписването.
  • Осигуряване на бебешка количка и бебешко легло за семейства в нужда.
  • Помощ при закупуването на лекарства и козметични продукти при необходимост.
  • Предоставянето на емоционална и психологическа подкрепа от различни специалисти и социални работници спрямо семейства в риск да изоставят бебето си. 
  • Съдействие и подкрепа при издаването на документи за самоличност, вписване в бюрото по труда, кандидатстване за общинско жилище, записване на децата в детска градина и училище.
  • Осигуряване на рехабилитационна или друга терапия за деца с увреждания.
  • Организиране на детски празници – рожден ден, имен ден, прощъпулник и други.

   

  Тази Коледа посвещаваме на тях. Тази Коледа вие можете да ни помогнете да им подарим семейство.

  Чудите се как? Отговорът е прост – включете се в нашата коледна кампания и се уверете, че да правиш добро е лесно и приятно!

  В България в социалните домове има хиляди деца, които се нуждаят от чудо, за да повярват, че някой ден и те ще имат мама и татко. А тази Коледа чудесата правите вие!