Начало » Страници » Домейн и хостинг

  Домейн и хостинг

  Домейн на уеб сайт:

  Домейн е името на сайта, което се записва в адресната лента на браузърите за да се отвори сайта. Домейна е първия от двата компонента, които са нужни за да се разположи сайт в интернет. Вторият компонент е хостинг. Ролята на домейна е да указва посредством DNS записи, на кой сървър е разположен уеб сайта. Домейнът трябва да е с дължина от 4 до 63 знака.

  Възможна е регистрацията и на домейни на кирилица. Например, домейн.com или фирма.eu. Тези домейни се кодират по специален начин и примерно фирма.eu ще стане xn--80apmps.eu. При изписване на фирма.eu в браузъра, той автоматично ще отвори сайта, но някои браузъри ще покажат в адресната лента кодирания домейн. При домейни на кирилица най-вероятно няма да можете да използвате e-mail адреси към тях.

  Домейнът ви идентифицира в интернет и затова е важно да внимавате да не изтече, тъй като може да загубите собствеността си над него. 

  • Можете да ползвате безплатен домейн: ime-firma.add.bg.
  • 19 лв. за 1 година домейн завършващ на: .com, .net, .info, .eu, .org

   

  Хостинг на уеб сайт:

  За да бъде вашият сайт достъпен в Интернет 24 часа в денонощието и 365 дни в годината, нужно е той да бъде инсталиран на специален компютър, който да е непрекъснато включен и свързан с Интернет, така че всеки Интернет потребител по света по всяко време да може да получи достъп до вашия сайт.

  Освен това, на този компютър трябва да бъде инсталиран определен набор от програми, които да "обслужват" сайта. Този компютър се нарича уеб сървър или Интернет сървър.

  Както по света, така и у нас, има фирми чиято дейност е свързана именно с инсталирането и поддържането на такъв вид компютри (сървъри), и които предоставят услугата по отдаването под наем на част от тези компютри за инсталиране сайтовете на клиенти. Именно тази услуга се нарича хостинг (от английски: hosting - подслоняване).

  Предоставения от нас Хостинг се използва единствено за инсталиране на система за управление на съдържанието - ICMS. Допълнителни разработки и промени по системата се правят единствено от нашия екип програмисти. ICMS е защитена от Закона за авторското право.

  Цени на хостинг за:

  • 6 месеца - 109.90 лв.
  • 12 месеца - 179.90 лв.

  Всички цени са без включен ДДС!