Професионална гимназия по аграрно стопанство ПГАС Добрич

Професионална гимназия по Аграрно стопанство в Добрич предлага паралелки и обучение по Стопанска механизация, Икономист мениджър и Земеделско стопанство

ПГАС Добрич - Infocall.bg
ПГАС Добрич - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

ПГ по Аграрно Стопанство град Добрич

Професионална гимназия по Аграрно стопанство Добрич предлага обучения по Земеделско стопанство, Механизация на селското стопанство и Икономист-мениджър.

В ПГ по Аграрно стопанство Добрич своето обучение водят 380 ученика в 17 паралелки, които са разпределени в шест професии и специалности. В обучението на учениците участие вземат 56 педагогически и непедагогически служители. Училищното ръководсвто е изградило отлични условия за провеждане на учебните занятия, както по теория, така и по практика.

Учебното заведение разполага със 125 декара земя, които включват, учебен корпус, физкултурен салон, 2 открити физкултурни площадки, oборудван напълно машинно-тракторен парк, 3 полигона, лаборатории, работилници, 2 нови компютърни кабинета, музейна сбирка за историята на техникума, музей на селскостопанска техника, ученическа сладкарница и медицински кабинет.

ПГ по Аграрно стопанство Добрич взема участие в редица извън класни дейности като:

  • Хип-хоп
  • Ние изработваме и творим уникални сувенири, макети и пана.
  • Самодейна група, изучаване и пресъздаване на народен фолклор. Акцентира се точно върху земеделските и трудови обичаи.
  • Учебната година открихме с изложение-Ученически униформи на нашите предци.
  • Ние сме членовете на ученическия съвет в ПГ по Аграрно стопанство Добрич. Нашата основна задача е събирането, популяризация и обменянето на мнения и идей на нашите съученици. Целта ни е да бъдем полезни на училището и на себе си.

В ПГ по Аграрно стопанство Добрич са създадени специализирани кабинети за учебните занятия по Селскостопански машини, Животновъдство, Растениевъдство, Трактори и автомобили, и други.

Практиката се провежда в оборудвани работилоници с нужната земеделска техника. За провеждането на практиката се ползват 2 работилници, специализирани по Трансмисия на автомобила и трактора и Двигатели с вътрешно горене.

ПГ по Аграрно Стопанство град Добрич - ПГАС Добрич
ПГ по Аграрно Стопанство град Добрич - ПГАС Добрич - изображение 1ПГ по Аграрно Стопанство град Добрич - ПГАС Добрич - изображение 2
Етикети: Гимназия
Тази страница е посетена 4041 пъти.
Общо посещение на профила: 5745.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка