Обучение електротехника ПГЕЕ М. В. Ломоносов Горна Оряховица

Професионална гимназия по електротехника и електроника М. В. Ломоносов Горна Оряховица предлага обучение по специалности от електротехника и електроника.

ПГЕЕ М. В. Ломоносов Горна Оряховица - Infocall.bg
град Горна Оряховица
ПГЕЕ М. В. Ломоносов Горна Оряховица - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Гимназиално обучение по електротехника и електорника Горна Оряховица

Професионална гимназия по електротехника и електроника Михайло Василиевич Ломоносов се намира в град Горна Оряховица и предлага гиманзиално обучение по специалности от електротехника и електроника.

Професионална гимназия по електротехника и електроника Михайло Василиевич Ломоносов разполага с изключително добре поддръжана материална база, обширен и прекрасен парк с пейки и алей за разходка. Гимназията притежава площадки за спортуване и отдих, учебни кабинети оборудвани с модерни компютри и достъп до интернет, работилници за провеждане на практическите занятия, с цел затвържвадане познанията на учениците.

Професионална гимназия по електротехника и електроника Михайло Василиевич Ломоносов участва в проекти по професионално обучение - програма ФАР. Гимназията предлага засилено изучаване на чужди езици и е национален първенец по спортовете: борба, баскетбол, тенис на маса, футбол, лека атлетика и хандбал.

Професионална гимназия по електротехника и електроника Михайло Василиевич Ломоносов предлага изключително висока подготовка, осигуряваща на възпитаниците на гимназията по-лесна професионална реализация или достатъчно стабилни познания за продължение на обучителния процес във висше учебно заведение.

Гимназиално обучение по електротехника и електорника Горна Оряховица - ПГЕЕ М. В. Ломоносов Горна Оряховица
Гимназиално обучение по електротехника и електорника Горна Оряховица - ПГЕЕ М. В. Ломоносов Горна Оряховица - изображение 1Гимназиално обучение по електротехника и електорника Горна Оряховица - ПГЕЕ М. В. Ломоносов Горна Оряховица - изображение 2

История и развитие на ПГЕЕ М. В. Ломоносов

Професионална гимназия по електротехника и електроника Михайло Василиевич Ломоносов е създадена през 1959 година като Техникум по електротехника с 6 паралелки. През 1961 година се открива основната сграда на техникума и 2 години по-късно с решение на учителския съвет, одобрено от МНП се приема Михайло Василиевич Ломоносов за патрон на техникума. Създават се клуб ТНТМ и отдел за вечерно и задочно обучение по специалностите.

През 1972 година се открива редовно обучение с продължителност от 2 години, а завършилите техникума получават квалификация среден техник по съответната специалност. Приема се план за широко и мащабно модернизиране и обогатяване на учебната материална и техническа база.Обзавеждат се салон за културни мероприятия и модерна изложбена зала

През 1982 година е открит и музеен кът. Техникумът вече е добил признание на авторитетно учебно заведение за цялата страна. През 1977 година клубът по ТНТМ се признава за еталон на окръга. През 1979 година ПГЕЕ е наградена със златен орген на труда, заради традиционни и открояващи се успехи в техническото творчество.

Услуги на ПГЕЕ М. В. Ломоносов Горна Оряховица
Етикети: Гимназия, Прием след 7 клас
Тази страница е посетена 4784 пъти.
Общо посещение на профила: 9594.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка