Профилирано гимназиално обучение ПГМЕ Пирдоп

Професионалната гимназия по механоелектротехника град Пирдоп предлага профилирана подготовка по автоматизация, информатика и електротехника.

ПГМЕ Пирдоп - Infocall.bg
ПГМЕ Пирдоп - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Гимназиално обучение по механика е електротехника Пирдоп

Професионалната гимназия по механоелектротехника се намира в град Пирдоп и предлага обучение по информатика, компютърна техника, автоматизация, електрообзавеждане и монтиране на машини, апаратура, съоръжения и уреди.

Професионалната гимназия по механоелектротехника предлага обучение на 319 ученика в дневна, самостоятелна и задочна форма на обучение по специалностите:

  • Икономическа информатика
  • Икономическо информационно осигуряване
  • Компютърна тахника и технологии
  • Автоматизация на непрекъснатите производства
  • Автоматизирани системи
  • Електрообзавеждане на производството
  • Монтьор на машини, апарати, уреди и съоръжения

Материалната база на ПГ по механоелектротехника включва кабинети, оборудвани със специализирана техника, използвана в учебния процес, компютърни кабинети за обучение по информационни технологии, просторна спортна площадка, уютни и добре обзаведени стаи за обучение по общообразователните предмети.

Професионалната гимназия по механоелектротехника е основана през 1961 година като професионално техническо училище по медодобив към МДК Георги Дамянов. Училищната подготовка се е осъществявала в две специалности - Обогатяване и Металургия, а учителския колектив се е състоял от 12 преподаватели. От тогава постоянно нараства броя на учениците и паралелките, за това се откриват нови и се създават други специалности. През 1966 година училището се премества в самостоятелна сграда, в близост до стадиона на гред Пирдоп. През 1971 година гимназията е преименувана в СПТУ по медодобив Стефан Минев. През 1983 година се открива първата паралелка по металургия и цветни метали а 2 години след това училището е преместено в новопостроена сграда, в която се помещава и до днес. През 1989 година гимназията е прекръстена на Техникум по металургия и постепенно се въвеждат нови специалности и профили. Учебното заведение е преименувано в Професионална гимназия по механоелектротехника и продължава да се развива с всяка изминала година.

Гимназиално обучение по механика е електротехника Пирдоп - ПГМЕ Пирдоп
Гимназиално обучение по механика е електротехника Пирдоп - ПГМЕ Пирдоп - изображение 1Гимназиално обучение по механика е електротехника Пирдоп - ПГМЕ Пирдоп - изображение 2Гимназиално обучение по механика е електротехника Пирдоп - ПГМЕ Пирдоп - изображение 3
Етикети: Гимназия
Тази страница е посетена 3622 пъти.
Общо посещение на профила: 4986.
Телефонен номер е поискан 26 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка