обучени туризъм ПГТА Алеко Константинов Сапарева Баня

Професионална гимназия по туризъм и администрация Алеко Константинов град Сапарева Баня и предлага обучение по специалностите туризъм и администрация.

ПГТА Алеко Константинов Сапарева Баня - Infocall.bg
град Сапарева баня
ПГТА Алеко Константинов Сапарева Баня - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Гимназиално обучение по туризъм и администрация

Професионална гимназия по туризъм и администрация Алеко Константинов се намира в град Сапарева Баня и предлага професионално обучение по основи на туризма, екология и география, обмяна на валута и хотелиерство.

Завършилите специалността "Хотелиерство, ресторантьорство и кетеринг" могат да се реализират професионално в областта на ресторантьорството, хотелиерството, туристическите агенции и екскурзоводното обслужване на туристи. По време на обучителния процес за тези специалности се предоставят и знания за работа с комютърни програми, средства за комуникация, начини на обработка на информация в туризма и резервации.

Професионална гимназия по туризъм и администрация Алеко Константинов наред със задължителната подготовка предлага на възпитаниците си обучение по допълнителни специалности от туризма, икономиката, география, екология, предприемачество, сервитьорство, хотелиерство и ресторантьорство.

Завършилите специалността "Секретарски и офис дейности" в ПГТА Алеко Константинов могат да се реализират в организиране на арминистративната и стопанска дейност на фирми или организации. Учениците от тази специалност добиват знания по основи на трудовото право и счетоводството, използване на компютърни програми и офис пакет, както и отлични комуникативни способности.

История на ПГТА Алеко Константинов

Професионална гимназия по тирузъм и администрация Алеко Константинов е създадена през 1994 година като средно професионално-техническо училище по лека промишленост и туризъм. Първоначалното обучение е протичало в две специалности - хотелиер и оператор в шевното производство. Сега ПГТА Алеко Константинов обучава 154 ученика в 8 паралелки и по направленията Хотелиерсто, ресторантьорство и кетъринг.

Специалности в ПТГА Алеко Константинов

Възпитаниците на професионална гимназия по туризъм и Администрация Алеко Константинов могат да практикуват професиите Хотелиер, Сервитьор, барман и Офис-секретар, след успешно завършване на обучителния процес.
Етикети: Гимназия, Прием след 7 клас
Тази страница е посетена 2566 пъти.
Общо посещение на профила: 5255.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка