Лечение на повишено окосмяване София-Център - Проф. д-р Филип Куманов

Проф. д-р Филип Куманов извършва лечение на повишено окосмяване в град София, Център.

Проф. д-р Филип Куманов - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Лечение на повишено окосмяване София-Център

Проф. д-р Филип Куманов извършва лечение на повишено окосмяване в град София, Център. Повишеното окосмяване се нарича още хирзутизъм. Характерно е за жените. Появява се в резултат на проблеми в ендокринната система и прекомерното отделяне на андрогени в кръвта. Те се отделят от надбъбречните жлези. Най-често се наблюдава повишено окосмяване от мъжки тип. Характерни са два вида хирзутизъм:

  • идиопатичен;
  • вторичен.

Първият вид е наследствен. Появява се при членовете на едно семейство. Вторият вид, освен повишено окосмяване, може да доведе и до други изменения. Такива могат да бъдат уголемяване на мускулите, загрубяване на гласа, мазна кожа, нередовна менструация и други.

Причинителите на повишено окосмяване могат да бъдат най-различни. Основните се класифицират в три групи:

  • ендокринни;
  • идиопатични;
  • след прием на определени медикаменти.

Първите се причиняват от нарушено функциониране на надбъбречните жлези и на яйчниците. Медикаментозните причинители са различните видове допинг, които се приемат от спортисти и други.

При лечението трябва първо да се установи източника на повишеното количество на андрогените. Правят се различни хормонални тестове. След консултация със специалист може да се наложи направата на изследвания чрез коремна ехография и компютърна томография. След анализ на резултатите се избира и метода на лечение. То може да се извърши само с козметични средства, но понякога се налага и употребата на медикаменти. Цели се потискане синтеза на андрогени в кръвта.

Прегледи само след предварително записване на тел. 0888 641 516.

Автор:

Лечение на повишено окосмяване София-Център - Проф. д-р Филип Куманов
Още Лечение предлагани от Проф. д-р Филип Куманов
Ключови думи за услугата: лечение повишено окосмяване София Център
Тази страница е посетена 696 пъти.
Общо посещение на профила: 10436.
Телефонен номер е поискан 30 пъти.