Профилактика на болестите и промоция на здравето - РЗИ Шумен

РЗИ Шумен извършва редица дейности, насочени кум профилактика на болестите и промоция на здравето.

РЗИ Шумен - Infocall.bg
РЗИ Шумен - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Профилактика на болестите и промоция на здравето

РЗИ Шумен извършва редица дейности, насочени кум профилактика на болестите и промоция на здравето. Чрез предварително определени мероприятия се извършва ограничаване на въздействието на определените рискови фактори. Същевременно се популяризират и добрите практики, насочени към здравословния начин на живот.

Проучват се рисковите фактори сред населението, тяхното проявление и съответно вземане на мерки за справяне с тях. Планират се редица профилактични дейности, като всяка една от тях има определена целева група.

Взема се участие в програми на различно ниво: регионално, национално международни. В извършването на посочените в тях дейности се взема координирано участие в екип с други организации от различно естество.

Профилактиката на болестите и промоцията на здравето се извършва и чрез разпространението на различни видове аудио-визуални и печатни материали. В тях се съдържа образователна информация относно здравето на човек и рисковите фактори днес.

Дейността на РЗИ Шумен се развива и чрез специализирания кабинет по имунизации и кабинет за отказване от тютюнопушенето.

Автор:

Профилактика на болестите и промоция на здравето - РЗИ Шумен
Подобни от категорията
Още Услуги предлагани от РЗИ Шумен
Ключови думи за услугата: профилактика болестите , промоция здравето
Тази страница е посетена 426 пъти.
Общо посещение на профила: 8673.