Физиотерапия и рехабилитация | СБПЛР Любимец ЕООД

СБПЛР Любимец - лечение чрез физиотерапия и настаняване на пациенти за рехабилитация, рехабилитационни процедури, продължително лечение и физиотерапия. Болницата за рехабилитация и раздвижвания се намира в Любимец, Хасково.

Рейтинг 5
СБПЛР Любимец ЕООД - Infocall.bg
СБПЛР Любимец ЕООД - Infocall.bg
град Любимец
Ул. Републиканска №38
за болницата

Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация

СБПЛР ЕООД Любимец е болница за продължително лечение и рехабилитация. Тя е единственото специализирано лечебно заведение в област Хасково, на която дейността й е изцяло в областта на физикалната терапия и рехабилитация.

Лечебното заведение работи по Договор с НЗОК по седем клинични пътеки:

1. КП № 258 Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на централна нервна система;

2. КП № 259 Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на периферна нервна система;

3. КП № 260 Физикална терапия и рехабилитация при детска церебрална парализа;

4. КП № 261 Физикална терапия и рехабилитация при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия

5. КП № 262 Физикална терапия и рехабилитация на болести на централна нервна система - лекуват се състояние след прекаран мозъчен инсулт, паркинсонова болест, дисеминирана склероза, травматична и възпалителна параплегия.

6. КП № 263 Физикална терапия и рехабилитация при болести на периферна нервна система – радикулити, плексити: диабетна полиневропатия, лицеви парализи, невралгия на троичния нерв, травматични увреждания на периферни нерви;

7. КП № 265 Физикална терапия и рехабилитация при болести на опорно - двигателния апарат: дископатии, гонартроза, коксартроза, периартрит на раменната става, ревматоиден артрит, болест на Бектеров, подагрозен артрит състояния след фрактури на костите и тялото ( оперирани и неоперирани ).

Битови условия и оборудване

Болницата се състои от две отделения с общо 30 легла.

1. Отделение по физикална и рехабилитационна медицина с ІІ-ро ниво на компетентност, разполагащо с 25 легла разпределени в 9 болнични стаи.

2. Отделение за продължително лечение по нервни болести с 5 легла в една болнична стая.

За пациенти, които се нуждаят от придружител, се осигуряват самостоятелни болнични стаи. Всички са обзаведени с телевизионни апарати и климатици, които са на разположение на болните напълно безплатно

Болничната база разполага с апаратура и пособия за провеждане на лечебна физкултура, отговаряща на всички основни направления по медицински стандарт “Физикална и рехабилитационна медицина “Провежда се комплексно лечение с поморийска луга и апликации с торфена кал, богата гама физиотерапевтични процедури, лазер терапия, инхалационно лечение, кинезитерапия (включваща и шийни екстензии); разполага също така и с оборудване (уреди) за трениране на фини движения и раздвижване на стави, велоергометри, Клетка на Роше и т.н., като някои от лечебните методики се провеждат за първи път в областта.

Персонал и квалификация

Ръководител на отделението по физикална и рехабилитационна медицина е хабилитирано лице доцент д-р Живко Колев Колев, който е изявен специалист в областта на неврологичната рехабилитация в България, със специалности по неврология и физикална и рехабилитационна медицина.

В болничното заведение работят още петима лекари като трима от тях са със специалност “Физикална и рехабилитационна медицина” и сертификати по електродиагностика и електростимулация. Останалата част от персонала в стационара на лечебното заведение се състои от 3 рехабилитатори, 1 кинезитерапевт, 2 масажиста, 12 медицински сестри и 5 санитари.

Организацията, относно дейността в отделението, е направена така, че на пациента се правят 3 прегледа по време на престоя му - при приемане, рехабилитационен екип и главна визитация. По този начин се осъществява много добра връзка на всички занимаващи се с лечението на пациента.

В болничното заведение функционира специализирана лекарска контролна комисия /ЛКК/ по физикална и рехабилитационна медицина.

В момента на приема - пациентът, членове на семейството му, или придружаващото го лице, се информират за предлаганата медицинска помощ, терапевтичния план и очакваните разходи за сметка на пациента, ако има такива.

Приемът на болни от цялата страна се осъществява след предварително заплануване на посочените телефони на гл. мед. сестра или стационар, а болните с тежки увреждания (изискващи чужда помощ) се приемат след предварителна уговорка или преглед от доцент Живко Колев Колев - 0888 108 812

Автор:

Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД
Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД - изображение 1Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД - изображение 2Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД - изображение 3Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД - изображение 4
Ключови думи: физиотерапия Любимец, рехабилитация Любимец, настаняване пациенти Любимец, рехабилитационни процедури Любимец, настаняване пациенти за продължително лечение Любимец, извършване физиотерапия Любимец, болница Любимец, болница рехабилитация Любимец, болница раздвижвани Любимец
Етикети: Болници, Рехабилитация, Физикална терапия
Тази страница е посетена 12858 пъти.
Общо посещение на профила: 17562.
Телефонен номер е поискан 279 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка
Код за сигурност
Не се чете? Смени текста.
Back to top