Физиотерапия и рехабилитация | СБПЛР Любимец ЕООД

СБПЛР Любимец - лечение чрез физиотерапия и настаняване на пациенти за рехабилитация, рехабилитационни процедури, продължително лечение и физиотерапия. Болницата за рехабилитация и раздвижвания се намира в Любимец, Хасково.

Рейтинг 5
СБПЛР Любимец ЕООД - Infocall.bg
СБПЛР Любимец ЕООД - Infocall.bg
град Любимец
Ул. Републиканска №38
Моля, попълнете на кирилица!
за болницата

Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация

СБПЛР ЕООД Любимец е болница за продължително лечение и рехабилитация. Тя е единственото специализирано лечебно заведение в област Хасково, на която дейността й е изцяло в областта на физикалната терапия и рехабилитация.

Лечебното заведение работи по Договор с НЗОК по седем клинични пътеки:

1. КП № 258 Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на централна нервна система;

2. КП № 259 Физикална терапия и рехабилитация при родова травма на периферна нервна система;

3. КП № 260 Физикална терапия и рехабилитация при детска церебрална парализа;

4. КП № 261 Физикална терапия и рехабилитация при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия

5. КП № 262 Физикална терапия и рехабилитация на болести на централна нервна система - лекуват се състояние след прекаран мозъчен инсулт, паркинсонова болест, дисеминирана склероза, травматична и възпалителна параплегия.

6. КП № 263 Физикална терапия и рехабилитация при болести на периферна нервна система – радикулити, плексити: диабетна полиневропатия, лицеви парализи, невралгия на троичния нерв, травматични увреждания на периферни нерви;

7. КП № 265 Физикална терапия и рехабилитация при болести на опорно - двигателния апарат: дископатии, гонартроза, коксартроза, периартрит на раменната става, ревматоиден артрит, болест на Бектеров, подагрозен артрит състояния след фрактури на костите и тялото ( оперирани и неоперирани ).

Битови условия и оборудване

Болницата се състои от две отделения с общо 30 легла.

1. Отделение по физикална и рехабилитационна медицина с ІІ-ро ниво на компетентност, разполагащо с 25 легла разпределени в 9 болнични стаи.

2. Отделение за продължително лечение по нервни болести с 5 легла в една болнична стая.

За пациенти, които се нуждаят от придружител, се осигуряват самостоятелни болнични стаи. Всички са обзаведени с телевизионни апарати и климатици, които са на разположение на болните напълно безплатно

Болничната база разполага с апаратура и пособия за провеждане на лечебна физкултура, отговаряща на всички основни направления по медицински стандарт “Физикална и рехабилитационна медицина “Провежда се комплексно лечение с поморийска луга и апликации с торфена кал, богата гама физиотерапевтични процедури, лазер терапия, инхалационно лечение, кинезитерапия (включваща и шийни екстензии); разполага също така и с оборудване (уреди) за трениране на фини движения и раздвижване на стави, велоергометри, Клетка на Роше и т.н., като някои от лечебните методики се провеждат за първи път в областта.

Персонал и квалификация

Ръководител на отделението по физикална и рехабилитационна медицина е хабилитирано лице доцент д-р Живко Колев Колев, който е изявен специалист в областта на неврологичната рехабилитация в България, със специалности по неврология и физикална и рехабилитационна медицина.

В болничното заведение работят още петима лекари като трима от тях са със специалност “Физикална и рехабилитационна медицина” и сертификати по електродиагностика и електростимулация. Останалата част от персонала в стационара на лечебното заведение се състои от 3 рехабилитатори, 1 кинезитерапевт, 2 масажиста, 12 медицински сестри и 5 санитари.

Организацията, относно дейността в отделението, е направена така, че на пациента се правят 3 прегледа по време на престоя му - при приемане, рехабилитационен екип и главна визитация. По този начин се осъществява много добра връзка на всички занимаващи се с лечението на пациента.

В болничното заведение функционира специализирана лекарска контролна комисия /ЛКК/ по физикална и рехабилитационна медицина.

В момента на приема - пациентът, членове на семейството му, или придружаващото го лице, се информират за предлаганата медицинска помощ, терапевтичния план и очакваните разходи за сметка на пациента, ако има такива.

Приемът на болни от цялата страна се осъществява след предварително заплануване на посочените телефони на гл. мед. сестра или стационар, а болните с тежки увреждания (изискващи чужда помощ) се приемат след предварителна уговорка или преглед от доцент Живко Колев Колев - 0888 108 812

Автор:

Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД
Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД - изображение 1Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД - изображение 2Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД - изображение 3Настаняване на болни за физиотерапия и рехабилитация - СБПЛР Любимец ЕООД - изображение 4
Ключови думи: физиотерапия Любимец, рехабилитация Любимец, настаняване болни физиотерапия Любимец, настаняване болни рехабилитация Любимец, рехабилитационни процедури Любимец, настаняване пациенти продължително лечение Любимец, физикална терапия Любимец, болница рехабилитация Любимец, болница раздвижвания Любимец, настаняване пациенти Любимец
Етикети: Болници, Рехабилитация, Физикална терапия
Тази страница е посетена 17375 пъти.
Общо посещение на профила: 25034.
Телефонен номер е поискан 422 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка