Грижи за възрастни с умствена изостаналост - Социален дом Твърдица

Социален дом Твърдица оказва грижи на възрастни хора с умствена изостаналост.

Социален дом Твърдица - Infocall.bg
Социален дом Твърдица - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Грижи за възрастни с умствена изостаналост

Социален дом Твърдица оказва грижи на възрастни хора с умствена изостаналост. Грижите са насочени към осигуряване на настанените на нормално положение в обществото, като се работи по тяхното интегриране в семейната среда и процеса на труда.

Чрез полаганите грижи се стимулира развитието на възрастните с умствена изостаналост във всеки един аспект. Чрез постоянство и усърдна работа настанените се участ да живеят самостоятелно.

Грижите в Дома се поемат от социални работници с помощта, на които се провеждат различни мероприятия, включително трудотерапия и музикотерапия. Въпросните мероприятия предоставят на възрастните информация в лесен за възприемане вид и по този начин подпомагат тяхното приспособяване в обществото.

Работи се по подобряването на:

 

  • речта;
  • моториката;
  • и общуването като цяло.

 

Посрещат се адекватно потребностите от социални контакти и сигурност на лицата с умствена изостаналост. Извършват се уроци, насочени към удовлетворяване на основните хигиенни и битови потребности.

Грижи за възрастни с умствена изостаналост - Социален дом Твърдица
Грижи за възрастни с умствена изостаналост - Социален дом Твърдица - изображение 1Грижи за възрастни с умствена изостаналост - Социален дом Твърдица - изображение 2Грижи за възрастни с умствена изостаналост - Социален дом Твърдица - изображение 3Грижи за възрастни с умствена изостаналост - Социален дом Твърдица - изображение 4
Подобни от категорията
Още Услуги предлагани от Социален дом Твърдица
Ключови думи за услугата: грижи възрастни умствена изостаналост Твърдица
Тази страница е посетена 840 пъти.
Общо посещение на профила: 8802.
Телефонен номер е поискан 270 пъти.