Ветеринарна стоматология Стара Загора - Вита Вери

Вита Вери - клиника по ветеринарна стоматология в град Стара Загора. Стоматолог за котки, кучета и други домашни любимци - премахване на зъбна плака и зъбен камък, изваждане на задържани млечни зъби и други.

Рейтинг 5
Вита Вери - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Ветеринарна стоматология Стара Загора

Вита Вери - клиника по ветеринарна стоматология в град Стара Загора. Стоматолог за котки, кучета и други домашни любимци.

Денталната хигиена е важна не само за хората, но и за домашните любимци. Не само при нас се срещат лошия дъх и зъбната плака. При натрупването на зъбен камък и наличието на лоша хигиена, може да се стигне до кариес, пулпит и дори пародонтоза.

Често, денталните заболявания водят до проблеми с храносмилането и болки в стомаха на домашния любимец.

Пародонтозата е резултат най-вече от лошата устна хигиена. Това дентално заболяване е най-често срещано при по-възрастните животни, но възрастовата граница намалява все повече и повече. Пародонтозата може да доведе до проблеми не само в зъбите, но и при кръвоносната, ендокринната и нервната система.

Основни причини за пародонтозата са:

  • зъбен камък;
  • лоша зъбна хигиена;
  • неправилно подредени зъби.

Наличието на задържани млечни зъби и до тях израснали постоянни, също е предпоставка. Като фактор не трябва да се изключва и генетичната предразположеност. Фактор за развитието на пародонтоза е и приемането на храни, бедни на витамини и минерали.

Лечението се изразява в:

  • премахване на зъбната плака и зъбен камък;
  • изваждане на задържани млечни зъби;
  • лечение на възпалителни процеси;
  • насищане на организма с витамини и минерали;
  • при нужда може да се изпише и антибиотик, които се приема по точно определена схема.

За предотвратяване на заболяването, специалистите съветват да се мият зъбите на кучетата още от малки, за да свикнат с процедурата по - лесно. Използват се специални четка и паста за зъби, която не дразни стомаха при гълтане.

Друг начин за превенция на пародонтозата при домашните любимци е хранене с храна под формата на гранули. Човешката храна съдържа вещества, които увреждат зъбите на домашните любимци.

Автор:

Ветеринарна стоматология Стара Загора - Вита Вери
Още Ветеринарни услуги предлагани от Вита Вери
Ключови думи за услугата: ветеринарна стоматология Стара Загора, стоматолог котки Стара Загора, стоматолог кучета Стара Загора, стоматолог домашни любимци Стара Загора, премахване зъбен камък котки Стара Загора, премахване зъбен камък кучета Стара Загора, премахване зъбна плака котки Стара Загора, премахване зъбна плака кучета Стара Загора, изваждане задържани млечни зъби кучета Стара Загора, изваждане задържани млечни зъби котки Стара Загора
Тази страница е посетена 306 пъти.
Общо посещение на профила: 13695.
Телефонен номер е поискан 296 пъти.