Отглеждане на пшеница Знаменосец-Раднево - ЗК Детелина 2007

Земеделска кооперация Детелина 2007 извършва отглеждане на пшеница в село Знаменосец, община Раднево.

ЗК Детелина 2007 - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Отглеждане на пшеница Знаменосец-Раднево

Земеделска кооперация Детелина 2007 извършва отглеждане на пшеница в село Знаменосец, община Раднево. При самото отглеждане трябва да се обърне внимание на няколко правила, относно:

  • място на сеитба;
  • обработката на почвата;
  • торене;
  • сеитба;
  • защита от вредители;
  • жътва.

Мястото за сеитба може да се избере според последната растяща култура. Тя трябва да е добър предшественик. Такива са бобовите култури и царевицата. Обработката на почвата се извършва с оран на около 20 см. преди сеитба, а след това и разрохкване на почвата ( дискуване ).

За торене се използват азотни, фосфорни и калиеви торове, като те се използват на точно през определен етап от израстване на културата. Сеитбата се извършва на междуредия от по 10-15 см., а на дълбочина на около 3-4 см. Период на сеитба е от 10 до 20 октомври. Вредителите могат да бъдат плевели, различни болести и гризачите.

Разрастването на плевелите може да се ограничи чрез правилна обработка на почвата. Жътвата се извършва посредством използването на комбайн. Това става в средата на лятото. След този процес, предстои почистване и съхраняване.

Автор:

Отглеждане на пшеница Знаменосец-Раднево - ЗК Детелина 2007
Още Дейности предлагани от ЗК Детелина 2007
Ключови думи за услугата: отглеждане пшеница Знаменосец Раднево
Тази страница е посетена 419 пъти.
Общо посещение на профила: 9413.
Телефонен номер е поискан 29 пъти.