Производство на слънчоглед в Знаменосец-Раднево - ЗК Детелина 2007

Земеделска кооперация Детелина 2007 извършва производство и отглеждане на слънчоглед в село Знаменосец, община Раднево.

ЗК Детелина 2007 - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Производство на слънчоглед в Знаменосец-Раднево

Земеделска кооперация Детелина 2007 извършва производство и отглеждане на слънчоглед в село Знаменосец, община Раднево. В България отглеждането на този вид култура е основно за производството на растително масло. Основните моменти, на които трябва да се обърне сериозно внимание при процеса на отглеждане на културата, са:

  • обработката на почвата;
  • наторяване;
  • сеитба;
  • растителна защита;
  • прибиране на реколтата.

Обработка на почвата – основно тя се извършва преди самата сеитба и по време на вегетацията. Подходящата дълбочина за обработка е около 25 см. При наторяването може да се използват азотни, фосфорни, калиеви и листни торове. При различните видове обогатители на почва, самият процес на торене е специфичен и се извършва по различно време.

При сеитбата трябва да се използват семена, произведени за специфичните условия в дадения район и одобрени от Семеконтролната инспекция. Налага се предварителна обработка на семената за обеззаразяване. В зависимост къде се сее културата, периодът може да бъде от 25 март до 25 април. Растителната защита се основава на борба с плевели, болести и вредители. Самият процес може да започне още чрез правилната обработка на почвата, използването на хербициди, правилен сеитбооборот, използване на инсектициди.

Прибирането на реколтата се извършва при напълно узряване на семената. Нивото на влагата също е определящо и трябва да е под 12%. При прибирането се използват комбайни.

За подаване на заявки за покупка на продукция, може да се свържете с упълномощено лице за тази дейност на телефон, посочен в обект Земеделска кооперация.

Автор:

Производство на слънчоглед в Знаменосец-Раднево - ЗК Детелина 2007
Още Дейности предлагани от ЗК Детелина 2007
Ключови думи за услугата: производство слънчоглед Знаменосец Раднево, отглеждане слънчоглед Знаменосец Раднево
Тази страница е посетена 425 пъти.
Общо посещение на профила: 9503.
Телефонен номер е поискан 30 пъти.