Денонощно наблюдение на деца с умствена изостаналост - ДДУИ Кула

ДДУИ Кула извършва денонощно наблюдение на деца с умствена изостаналост.

ДДУИ Кула - Infocall.bg
ДДУИ Кула - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Денонощно наблюдение на деца с умствена изостаналост

ДДУИ Кула извършва денонощно наблюдение на деца с умствена изостаналост. Настанените деца с умствена изостаналост имат потребността от оказване на грижи по всяко едно време на денонощието. Осигурява се 24-часова помощ от медицински персонал и социални работници.

За възстановяване на децата е необходима работа с тях не само в медицински аспект, но и по поддържане на хигиената, усвояване на социални и битови навици, провеждане на подходяща терапия и рехабилитация.

Денонощното наблюдение се извършва в среда, възможно най-близка до семейната. Идеята е да се осигурят всички необходими удобства на децата и да се спазят техните социални и общочовешки права. Предоставят се социални и медицински услуги, обучение и образование.

Денонощното наблюдение е напълно необходимо, защото настанените нямат изградени хигиенни и битови навици, имат склонността да се изолират. За да се преустанови деградацията в емоционален и чисто здравен и физически аспект, полаганите грижи се извършват по начин, който е най-подходящ и най-възприемчив от децата с умствена изостаналост.

Денонощно наблюдение на деца с умствена изостаналост - ДДУИ Кула
Още Услуги предлагани от ДДУИ Кула
Ключови думи за услугата: денонощно наблюдение деца
Тази страница е посетена 685 пъти.
Общо посещение на профила: 11104.