Медико-социални грижи за деца | ДМСГД Ямбол

Дом за медико-социални грижи за деца Ямбол предлага отглеждане и възпитание на деца, педиатрична помощ, рехабилитация и наблюдение на деца хронични заболявания.

ДМСГД Ямбол - Infocall.bg
ДМСГД Ямбол - Infocall.bg
ДМСГД Ямбол - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Отглеждане и възпитание на деца

ДМСГД Ямбол е лечебно заведение, в което се предлагат медико-социални грижи за деца от медицински и други специалисти. Основните дейности на дома са насочени към деца с хронични заболявания, увреждания и медико-социални проблеми.

ДМСГД Ямбол извършва следните медицински дейности:

  • профилактика на здравето;
  • наблюдение на деца с хронични заболявания;
  • диагностика;
  • рехабилитация на деца с хронични заболявания;
  • педагогическа дейност;
  • специфични грижи за деца с увреждания;
  • педиатрична помощ.

ДМСГД Ямбол разполага с медицински, жилищен и административно-стопански блок.

Медицинският блок се състои от приемо - изолационен сектор, сектор за деца с тежки неврологични заболявания, сектор за физиотерапия и рехабилитация, както и зала по психомоторика.

В лечебното заведение има обособено място, предназначено за осъществяване на срещи между децата, настанени в дома с техните родители и кандидат-осиновители.

Жилищният блок на ДМСГД Ямбол се състои от помещения за хранене; спални помещения; помещения за игри. Създадени са групи от 6 до 8 здрави и увредени деца на различна възраст. Целта е децата да прекарват максимално дълъг период от време в една и съща група.

ДМСГД Ямбол разполага с обширен двор, в който са изградени детски площадки, построени по съвременните изисквания за безопасност, кътове за отдих и 2 басейна.

Автор:

Отглеждане и възпитание на деца - ДМСГД Ямбол
Отглеждане и възпитание на деца - ДМСГД Ямбол - изображение 1Отглеждане и възпитание на деца - ДМСГД Ямбол - изображение 2Отглеждане и възпитание на деца - ДМСГД Ямбол - изображение 3Отглеждане и възпитание на деца - ДМСГД Ямбол - изображение 4
Ключови думи: медико социални грижи деца Ямбол, отглеждане възпитание деца Ямбол, рехабилитация деца хронични заболявания Ямбол, наблюдение деца хронични заболявания Ямбол, диагностика лечение деца хронични заболявания Ямбол, педиатрична помощ Ямбол
Етикети: Болници, Лечение детски болести, Педиатър, Преглед при педиатър
Тази страница е посетена 9450 пъти.
Общо посещение на профила: 14107.
Телефонен номер е поискан 36 пъти.
Мнения и коментари

Разполагате ли с логопед?

Добави мнение и оценка