Стоматологични услуги в Стара Загора - Доктор Нели Дакова

Доктор Нели Дакова извършва стоматологични услуги в град Стара Загора.

Доктор Нели Дакова - Infocall.bg
Доктор Нели Дакова - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
Стоматологични услуги в Стара Загора

В денталния кабинет се извършват следните стоматологични услуги след записан час:

Профилактичен (първичен) преглед

Със сядането на зъболекарския стол Вие трябва да се подготвите за профилактичен преглед и „сваляне” на общото състояние на зъбите. Това е необходимо за определяне на зъбния статус и определяне на вариантите за стоматологично лечение.

Почистване на зъбен камък (плака)

Натрупаната плака по зъбите е един от факторите за кървенето на венците. Освен това, в нея се „загнездват” вредни микроорганизми, които водят до появата на кариес.

Почистването на зъбния камък се извършва два пъти в годината. При спазване на изключително добра орална хигиена, зъбната плака може да се почиства и на по-голям интервал.

Лечение на кариес

Лечението при деца и възрастни се извършва само със записан час. Приемат се и спешни случаи, защото кариес в напреднал стадий може да бъде много опасен за здравето.

Съобразно обхватът на заболяването (каква повърхност от зъба е увредена), се определят и вариантите за лечение. Често с две посещения на кабинета може да излекувате кариес. Лечението протича с поставяне на пломба.

Вадене на мъдрец

Израстването на мъдреците може да донесе от лек дискомфорт до много силна болка. Посоката на израстване на зъба определя до каква степен ще Ви боли.

В стоматологичния кабинет се определя до каква степен зъбите израстват правилно и при необходимост се предприемат коригиращи действия. С появата си мъдрецът може да увреди подредбата на околните зъби и в този случай е по-добре да се премине към екстракция.

Поставяне на мост

От подобна процедура се нуждаят хора, които имат повече от един липсващ зъб, разположени в съседство. Неподвижната дентална конструкция съчетава няколко зъбни коронки, като самата тя се захваща за съседните здрави зъби.

Възстановява се зъбната редица, което Ви дава възможността да се храните спокойно.

За изработката на мост трябва да се вземат размери.

Изработка на обтурация (пломба)

Поставянето на пломба е необходимо при лечението на кариес. Обтурацията представлява закриване на отвора в зъба. Съобразно размера на кариеса се определя и размерът на пломбата.

Пломбата се изработва от:

  • амалгама;
  • фотополимер.

Лечение на коренов канал

Наричана още ендодонтия, кореновата терапия се прилага при усложнения на зъба, като:

  • периодонтит;
  • пулпит;
  • апикален гранулом;
  • радикуларна киста.

Характерно за възпалението на зъбната пулпа е болката при хранене.

Поставяне на коронки и фасети

Зъбните коронки спомагат за възстановяване на силно увредени зъби, при които липсва голяма част от тяхната структура. Тяхното поставяне протича на няколко етапа, като се изработват по размер.

Фасетите се считат като част от естетичната стоматология. Чрез тях се постига безупречен вид на зъбите. Коригират се оцветявания, неправилна форма, травматични увреждания, разстояние между зъбите и други.

Стоматологични услуги в Стара Загора - Доктор Нели Дакова
Подобни от категорията
Още Услуги предлагани от Доктор Нели Дакова
Ключови думи за услугата: стоматологични услуги Стара Загора, вадене мъдрец Стара Загора, обтурация Стара Загора, поставяне мост Стара Загора, лечение коренов канал Стара Загора
Тази страница е посетена 833 пъти.
Общо посещение на профила: 7334.
Телефонен номер е поискан 26 пъти.