Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян

Дом за възрастни хора с деменция Св. Козма и Дамян предоставя медицинско наблюдение, 24 часови индивидуални грижи и организация на свободното време на домуващите в село Горна махала, община Калояново.

Рейтинг 2
Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян - Infocall.bg
Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян - Infocall.bg
село Горна махала
Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Наблюдение на възрастни хора с деменция в Горна махала-Калояново

Дом за възрастни хора с деменция Св. Козма и Дамян е разположен в село Горна махала, община Калояново. Капацитетът на специализираната институция е 60 места.

Основната цел на ДВХД Св. Козма и Дамян е предоставяне на лицата, страдащи от деменция, комплекс от социални услуги. За да може дадено лице да ползва пакета услуги, то деменцията трябва да бъде доказана с протокол от лекарска консултативна комисия или с експертно решение на ТЕЛК ( НЕЛК ).

Направленията, в които се предоставят услуги на възрастните с деменция, са:

  • медицинско обслужване;
  • полагане на денонощни грижи;
  • 24-часово наблюдение;
  • извършване на индивидуални грижи спрямо всеки домуващ;
  • организация на свободното време.

Извършваните медицински и социални услуги са регламентирани в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Дейността на специализираната институция е насочена към подобряване живота на възрастните и осигуряване на по-добра възможност за водене на достоен и самостоятелен живот.

За настаняване в ДВХД Св. Козма и Дамян трябва да се подаде молба в писмен вариант до директора на дирекция Социално подпомагане. Други необходими документи са копие от документ за самоличност на възрастното лице и копия съответно от личния амбулаторен картон и протокола на ЛКК или решението на ТЕЛК ( НЕЛК ).

Наблюдение на възрастни хора с деменция в Горна махала-Калояново - Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян
Наблюдение на възрастни хора с деменция в Горна махала-Калояново - Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян - изображение 1Наблюдение на възрастни хора с деменция в Горна махала-Калояново - Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян - изображение 2Наблюдение на възрастни хора с деменция в Горна махала-Калояново - Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян - изображение 3Наблюдение на възрастни хора с деменция в Горна махала-Калояново - Дом за възрастни хора с деменция Св Козма и Дамян - изображение 4
Ключови думи: дом възрастни хора деменция Горна Махала Калояново, медицинско наблюдение възрастни хора деменция Горна Махала Калояново, индивидуални грижи възрастни хора деменция Горна Махала Калояново, 24 часови грижи възрастни хора деменция Горна Махала Калояново, организация свободното време възрастни хора деменция Горна Махала Калояново, наблюдение възрастни хора деменция Горна Махала Калояново
Етикети: Денонощни грижи възрастни хора, Старчески дом, Хоспис
Тази страница е посетена 15315 пъти.
Общо посещение на профила: 33146.
Телефонен номер е поискан 1528 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка