ДВУИ Батошево

Дом за възрастни хора с умствена изостаналост в село Батошево, община Севлиево предлага 24-часово медицинско обслужване, ежедневни грижи, организиране на свободното време и избор на подходяща трудотерапия за настанените. Капацитет: 43 души.

ДВУИ Батошево - Infocall.bg
ДВУИ Батошево - Infocall.bg
ДВУИ Батошево - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Избор на подходяща трудотерапия за възрастни хора в община Севлиево

Дом за възрастни хора с умствена изостаналост село Батошево се намира в община Севлиево. Основан през 1965 година, хосписът функционира и до днес и предоставя възможност на настанените лица с интелектуални затруднения да получат добра възможност за интеграция в обществото.

Основните дейности, които се осигуряват на възрастните в специализираната институция, са:

 • 24-часово наблюдение;
 • медицинско обслужване;
 • ежедневни грижи;
 • организиране на свободното време на възрастните;
 • провеждане на подходяща трудотерапия;
 • организиране и провеждане на образователни и други мероприятия.

ДВУИ Батошево може да се похвали с добре обзаведени жилищни блокове, кухненско помещение и столова, всекидневна и наистина голям и поддържан парк.

За да може да се повиши възможността за интеграция на възрастните в обществото, дейността на дома за лица с умствена изостаналост се съсредоточава върху:

 • подобряване на възприятията на настанените;
 • усвояване на хигиенни и битови навици;
 • научаване на полезни умения;
 • възможност за завързване на социални контакти;
 • познаване на чувството за отговорност във всеки един от настанените.

Трябва да се отбележи и фактът, че сформирани групи от специализираната институция вземат ежегодно участие на редица олимпиади, фестивали и други събития за лица с умствени увреждания.

Избор на подходяща трудотерапия за възрастни хора в община Севлиево - ДВУИ Батошево
Избор на подходяща трудотерапия за възрастни хора в община Севлиево - ДВУИ Батошево - изображение 1Избор на подходяща трудотерапия за възрастни хора в община Севлиево - ДВУИ Батошево - изображение 2Избор на подходяща трудотерапия за възрастни хора в община Севлиево - ДВУИ Батошево - изображение 3Избор на подходяща трудотерапия за възрастни хора в община Севлиево - ДВУИ Батошево - изображение 4
Ключови думи: дом възрастни хора с умствена изостаналост Батошево Севлиево, медицинско обслужване възрастни хора Батошево Севлиево, организиране свободно време възрастни хора Батошево Севлиево, ежедневни грижи възрастни хора Батошево Севлиево, избор подходяща трудотерапия възрастни хора Батошево Севлиево
Етикети: Грижа за стари хора, Денонощни грижи възрастни хора, Старчески дом, Хоспис
Тази страница е посетена 2799 пъти.
Общо посещение на профила: 10032.
Телефонен номер е поискан 118 пъти.
Мнения и коментари

Добро обслужване

Добави мнение и оценка