ДПЛУИ Русокастро

ДПЛУИ Русокастро - 24-часово медицинско обслужване и ежедневни грижи, трудотерапия и организиране свободното време на настанените. Домът за пълнолетни лица с умствена изостаналост в се намира в община Камено.

Рейтинг 5
ДПЛУИ Русокастро - Infocall.bg
ДПЛУИ Русокастро - Infocall.bg
село Русокастро
Моля, попълнете на кирилица!
за ДПЛУИ Русокастро

Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в община Камено

Домът за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Русокастро е основан през 1974 година. Основната дейност на специализираната институция е оказване на социална и медицинска грижа за настанените лица. Доставчик на услугата е община Камено.

В ДПЛУИ Русокастро се приемат лица с умствена изостаналост на възраст над 18 години. Финансирането на дейността е държавно.

Изпълнявайки своята мисия, а именно съхраняване на съществуващия потенциал в потребителите на социални услуги и доразвиването им, като алтернатива за водене на самостоятелен живот в обществото, домът предоставя следните услуги:

 

  • денонощно обслужване без прекъсване на настанените;
  • полагане на постоянни медицински грижи;
  • консултиране на настанените лица и техните семейства;
  • рехабилитация;
  • трудотерапия и организиране на свободното време на възрастните;
  • образование и обучение.

 

Всяка една от тези услуги се предоставя по начин, който позволява запазване на идентичността на индивида и нейните уникални за човека черти. При извършването на своята дейност ДВУИ Русокастро взаимодейства с регионални и национални институции.

Автор:

Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в община Камено - ДПЛУИ Русокастро
Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в община Камено - ДПЛУИ Русокастро - изображение 1Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в община Камено - ДПЛУИ Русокастро - изображение 2Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в община Камено - ДПЛУИ Русокастро - изображение 3Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в община Камено - ДПЛУИ Русокастро - изображение 4
Ключови думи: дом пълнолетни лица с умствена изостаналост Русокастро Камено, 24 часово обслужване пълнолетни лица с умствена изостаналост Русокастро Камено, медицинско обслужване пълнолетни лица с умствена изостаналост Русокастро Камено, ежедневни грижи пълнолетни лица с умствена изостаналост Русокастро Камено, организиране свободно време пълнолетни лица с умствена изостаналост Русокастро Камено, избор подходяща трудотерапия пълнолетни лица с умствена изостаналост Русокастро Камено, дом пълнолетни лица Русокастро Камено
Етикети: Грижа за болни хора, Денонощни грижи възрастни хора, Старчески дом, Хоспис
Тази страница е посетена 14243 пъти.
Общо посещение на профила: 31149.
Телефонен номер е поискан 377 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка