Научни изследвания София | Институт по инженерна химия

Институт по инженерна химия към БАН извършва научни и биотехнологични изследвания. Националният изследователски център се намира в София, Слатина.

Рейтинг 5
Институт по инженерна химия - Infocall.bg
Институт по инженерна химия - Infocall.bg
град София-Слатина
Ул. Акад. Г. Бончев Бл.103
Моля, попълнете на кирилица!
за Института

Научни изследвания в София-Слатина

Институтът по инженерна химия е академична организация, занимаваща се с биоинженерни проучвания и изследвания в областта на инженерната химия и биотехнологиите към Българската академия на науките. 

Основната цел на Института по инженерна химия е да допринесе за развитието на околната среда чрез своите научни мероприятия, приложни изследвания и проучвания в областта на индустриалните биотехнологии. 

ИИХ е разработил и прилага повече от 20 процеса за спестяване на енергия и по-добра енергийна ефективност, оползотворяване на топлината от димните газове на станциите за топлинна енергия, технологии за премахване на газовите потоци и замърсяването, технологии за възстановяване на ценните вещества и отстраняване на токсините от отпадните води.

Институтът публикува над 70 научни статии ежегодно, като на всеки 3 години се организира международно лятно училище по инженерна химия. Институтът по инженерна химия разполага с научен състав, състоящ се от 32 души: 8 професора, 10 доцента, 5 от които имат научна степен доктор на науките, 25 имат докторска степен.

Автор:

Научни изследвания в София-Слатина - Институт по инженерна химия
Научни изследвания в София-Слатина - Институт по инженерна химия - изображение 1Научни изследвания в София-Слатина - Институт по инженерна химия - изображение 2Научни изследвания в София-Слатина - Институт по инженерна химия - изображение 3Научни изследвания в София-Слатина - Институт по инженерна химия - изображение 4
Ключови думи: научни изследвания София Слатина, изследвания инженерна химия София Слатина, биотехнологични изследвания София Слатина, национален изследователски център София Слатина, институт София Слатина, институт инженерна химия София Слатина, инженерна химия София Слатина, изследване биотехнологични изследвания София Слатина, научен състав институт по инженерна химия София Слатина
Етикети: Институт, Лаборатории за изпитване
Тази страница е посетена 8113 пъти.
Общо посещение на профила: 12326.
Телефонен номер е поискан 32 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка