Институт по планинско животновъдство и земеделие

Институт по планинско животновъдство и земеделие - Троян развива научноизследователска, консултантско-внедрителска и производствена дейност в областта на животновъдството и земеделието, изработка на почвени проби.

Институт по планинско животновъдство и земеделие - Infocall.bg
Институт по планинско животновъдство и земеделие - Infocall.bg
Институт по планинско животновъдство и земеделие - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Производствена дейност и животновъдство в Троян

Институт по планинско животновъдство и земеделие - Троян е основан през 1978 година. Може да се счита, че той е пряк наследник на учредените през годините:

  • Държавен овощен разсадник (1910 година);
  • Опитна станция по сливовата култура (1953 година);
  • Опитна станция по овощарство и планинско земеделие (1959 година);
  • КОС (1962 година).

Институтът разполага с филиал в град Дряново, област Габрово.

Основната задача пред ИПЖЗ - Троян е решаването на въпросите, касаещи селското стопанство в планинските и предпланински райони.

Основни дейности в областите животновъдство, овощарството и фуражното производство:

  • научноизследователска;
  • консултантско-внедрителска;
  • производствена.

ИПЖЗ - Троян разработва проекти в областта на селското стопанство, с които се кандидатства за финансова подкрепа по български и чуждестранни програми. В тази посока се работи с редица фондове и организации от страната и чужбина.

Наскоро е спечелен проект на тема „Повишаване на екологичната култура на ученици от община Троян - EcoEdu“. По този проект институтът работи съвместно с Общински педагогически център - Троян.

Автор:

Производствена дейност и животновъдство в Троян - Институт по планинско животновъдство и земеделие
Производствена дейност и животновъдство в Троян - Институт по планинско животновъдство и земеделие - изображение 1Производствена дейност и животновъдство в Троян - Институт по планинско животновъдство и земеделие - изображение 2Производствена дейност и животновъдство в Троян - Институт по планинско животновъдство и земеделие - изображение 3Производствена дейност и животновъдство в Троян - Институт по планинско животновъдство и земеделие - изображение 4
Ключови думи: научноизследователска дейност животновъдство Троян, научноизследователска дейност земеделие Троян, консултантско внедрителска дейност животновъдство Троян, консултантско внедрителска дейност земеделие Троян, производствена дейност животновъдство Троян, фуражно производство Троян, изработка почвени проби Троян, обезвирусен посадъчен материал Троян
Етикети: Институт, Лаборатории за изпитване, Посадъчен материал, Селекция на растенията
Тази страница е посетена 9330 пъти.
Общо посещение на профила: 19476.
Телефонен номер е поискан 215 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка