Кметство Златна Панега

Кметство Златна Панега е село в Северна България. То се намира в община Ябланица, област Ловеч. В района на населеното място има читалище и търговски обекти, основно училище, детска градина, общопрактикуващ лекар и стоматолог.

Кметство Златна Панега - Infocall.bg
Кметство Златна Панега - Infocall.bg
село Златна Панега
За нас

Административни услуги и обслужване на граждани в Златна Панега

Село Златна Панега се намира в Северна България в границите на община Ябланица, област Ловеч. Като едно от най-големите села в областта, в населеното място са изградени и функционират:

  • Основно училище Любен Каравелов за обучение на деца от 1 до 8 клас;
  • Народно читалище Христо Ботев, което извършва културна дейност;
  • Целодневна детска градина.

В Кметство Златна Панега може да получите съдействие при предоставяне на различни административни услуги.

Медицинското обслужване се извършва посредством лекарски и стоматологичен кабинет в населеното място. Болнична помощ може да получите в съседните големи населени места.

В своя културен календар, Златна Панега включва различни мероприятия. В някои е само участник, но в други е и организатор. Такъв е фестивалът Славееви гласове, който има регионално значение.

В границите на населеното място функционират няколко предприятия, които развиват различна дейност.

Автор:

Административни услуги и обслужване на граждани в Златна Панега - Кметство Златна Панега
Административни услуги и обслужване на граждани в Златна Панега - Кметство Златна Панега - изображение 1Административни услуги и обслужване на граждани в Златна Панега - Кметство Златна Панега - изображение 2Административни услуги и обслужване на граждани в Златна Панега - Кметство Златна Панега - изображение 3Административни услуги и обслужване на граждани в Златна Панега - Кметство Златна Панега - изображение 4

Администрация

Настоящият кмет на село Златна Панега е г-н Галин Георгиев. Въпроси към него може да зададете в описаното работно време в страницата.

Автор:

Администрация - Кметство Златна Панега

Културни и природни забележителности

Културните и природни забележителности в село Златна Панега, община Ябланица, са няколко.

В местността край селото се намират екопътеката Златна Панега, която е подходяща за преходи и правене на излети. По време на прехода може да се насладите на красивата природа и река Златна Панега. На места могат да се видят и отделни пещери.

Друга забележителност е храм Възнесение господне. Той е един от най-старите в цялата област.

В селото се намира вторият по големина карстов извор в страната.

Ще кажете, че не може да причислим към културните и природни забележителности офроуд трасето в селото, но то е важен обект, доколкото предлага адреналин и емоции на любителите на скоростите.

Трябва да се отбележи и това, че Златна Панега е родното място на писателя Георги Богданов и българския поет и художник Мико Богданов.

Автор:

Културни и природни забележителности - Кметство Златна Панега
Културни и природни забележителности - Кметство Златна Панега - изображение 1Културни и природни забележителности - Кметство Златна Панега - изображение 2Културни и природни забележителности - Кметство Златна Панега - изображение 3
Ключови думи: кметство Златна Панега, обслужване градждани Златна Панега, административни услуги Златна Панега, медицинско обслужване Златна Панега, административно oбслужване Златна Панега, културни забележителности Златна Панега, администрация Златна Панега, управление собствеността Златна Панега, населени места Златна Панега, обществени институции Златна Панега
Етикети: Кметство, Услуги администрация
Тази страница е посетена 3849 пъти.
Общо посещение на профила: 8557.
Телефонен номер е поискан 41 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка