НУ Св Св Кирил и Методий Поленица

Начално училище Св Св Кирил и Методий в село Поленица, община Сандански извършва прием на първокласници и обучение на ученици до 4 клас за придобиване на диплома за начално образование.

НУ Св Св Кирил и Методий Поленица - Infocall.bg
НУ Св Св Кирил и Методий Поленица - Infocall.bg
НУ Св Св Кирил и Методий Поленица - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Начално образование в община Сандански

НУ Св Св Кирил и Методий се намира в село Поленица, община Сандански. Учебното заведение извършва обучение на ученици от 1 до 4 клас. Училището разполага с паралелка със засилено преподаване български език. На децата се предлагат и СИП по чужди езици, занималня, организират се обучения в Зелени училища.

В НУ Св Св Кирил и Методий село Поленица, работи колектив от квалифицирани преподаватели и педагози, психолог, медицинско лице. Тяхна основна мисия е да възпитат в децата интерес към учебния материал и свързаните с него дейности. За тази цел учителите използват съвременни методи за обучение и влагат голяма доза изобретателност.

НУ Св Св Кирил и Методий село Поленица разполага с отлична материална база. Децата се обучават в уютни и съвременно оборудвани класни стаи. Освен това в сградата има компютърни кабинети, физкултурен салон, специализирани кабинети по някои от учебните дисциплини. Училището разполага и с добре организиран двор, игрища и площадки за игра.

Автор:

Начално образование в община Сандански - НУ Св Св Кирил и Методий Поленица
Начално образование в община Сандански - НУ Св Св Кирил и Методий Поленица - изображение 1Начално образование в община Сандански - НУ Св Св Кирил и Методий Поленица - изображение 2Начално образование в община Сандански - НУ Св Св Кирил и Методий Поленица - изображение 3Начално образование в община Сандански - НУ Св Св Кирил и Методий Поленица - изображение 4

Патрон на Начално училище в Поленица-Сандански

За патрон на Началното училище в село Поленица, Община Сандански са избрани Светите братя Кирил и Методий.

Най-великото дело на светите братя Кирил и Методий е създаването на славянската писменост, благодарение на която става възможно създаването на славянската култура. Азбуката се превръща в едно от най-силните оръжия на славянските народи.

Кирил и Методий са родени в град Солун в семейството на Мария и висшия византийски военачалник Лъв, заместник на солунския стратег.

Автор:

Патрон на Начално училище в Поленица-Сандански - НУ Св Св Кирил и Методий Поленица
Ключови думи: начално училище Поленица Сандански, обучение ученици Поленица Сандански, начално образование община Сандански, начално училище Кирил и Методий Поленица Сандански, прием първокласници Поленица Сандански
Етикети: Начално училище, Прием за първи клас
Тази страница е посетена 2705 пъти.
Общо посещение на профила: 6592.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка