- Начало
- Областна дирекция по безопасност на храните в Монтана
Областна дирекция по безопасност на храните в Монтана
Областна дирекция по безопасност на храните Монтана е орган за изследване, безопасност и контрол на храните. Агенцията извършва и идентификация и здравеопазване на животни.
Безопасност на храните в Монтана
Областна дирекция по безопасност на храните Монтана е орган за контрол на безопасността и качеството на храните, която извършва здравеопазване и идентификация на животни. Дирекцията разполага и с животнвъдни обекти.
Областна дирекция по безопасност на храните Монтана следва най-новите български и европейски практики в прилагането на високи стандарти при контрола в областта на безопасността и качеството на храните, хранителните добавки и напитките, ветеринарната медицина, хуманното отношение към животните и др.
Областна дирекция по безопасност на храните Монтана реализира последователна политика за сътрудничество с браншовите организации в страната. Заедно с тях разработва и създава стандарти, които целят повишаване на качеството на продукти като хляб и хлебни изделия, мляко, млечни и месни продукти, както и на други традиционно български храни.
Автор: Чавдар Савчев
- Изследване храниОбластна дирекция по безопасност на храните Монтана следва най-новите български и европейски практики в прилагането на високи стандарти при изследване на храните.
- Контрол храниОбластна дирекция по безопасност на храните в Монтана извършва контрол на храни.
- Идентификация животниОбластна дирекция по безопасност на храните в Монтана извършва идентификация на дребни преживни, едри еднокопитни животни и домашни любимци.
- ЗдравеопазванеПри осъществяване на контрол по здравеопазване на животните Агенция за безопасност на храните в Монтана прилага мерки за профилактика и ликвидиране на болестите по животните.