ПГСС БУЗЕМА

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА в София, квартал Овча купел извършва прием и обучение на ученици от 8 до 12 клас в специалностите механизация на селското стопанство и цветарство и озеленяване.

ПГСС БУЗЕМА - Infocall.bg
ПГСС БУЗЕМА - Infocall.bg
София-Овча купел 1
ПГСС БУЗЕМА - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Професионална гимназия по селско стопанство в София-Овча купел 1

Професионална гимназия по селско стопанство БУЗЕМА е с дългогодишни традиции в областта на образованието и професионалната подготовка. КАКВО ПРЕДЛАГАМЕ НИЕ:

 • Езикова подготовка по английски и италиански език;
 • Високо ниво на общообразователна подготовка;
 • Професионална подготовка в сферата на аграрното производство;
 • Възможност за придобиване на по-висока професионална степен;
 • Висококвалифицирани специалисти – педагози;
 • Добре отоплена и обновена училищна сграда;
 • Учебно-производствена база в района на училището;
 • Обновен компютърен кабинет.

Ако желаете да сте точни в избора си през, запишете се при нас и ще се подготвите да работите и реализирате в условията на Европейския съюз.

Ще бъдете мотивирани да посрещнете предизвикателствата на новото време, ще вникнете в душата на машините, ще се докоснете до живота на цветята и ще докажете на себе си и на обществото, че живеете в една нова и съвършена България с много знания и готовност, които ще покажете на практика. Ще доразвиете, доусъвършенстване и извоювате позициите си на средни специалисти за развитието на българския аграрен сектор.

Автор:

Професионална гимназия по селско стопанство в София-Овча купел 1 - ПГСС БУЗЕМА
Професионална гимназия по селско стопанство в София-Овча купел 1 - ПГСС БУЗЕМА - изображение 1Професионална гимназия по селско стопанство в София-Овча купел 1 - ПГСС БУЗЕМА - изображение 2Професионална гимназия по селско стопанство в София-Овча купел 1 - ПГСС БУЗЕМА - изображение 3Професионална гимназия по селско стопанство в София-Овча купел 1 - ПГСС БУЗЕМА - изображение 4

75 ГОДИНИ БУЗЕМА

 • На 3-ти март 1941 г. със заповед на министъра на земеделието е назначен първия директор на училището, инж. Димитър Илиев.
 • В годините 1944-1945 училището е превърнато в болница.
 • През 1946 г. отново започва да функционира като Земеделска гимназия.

СЪКРАТЕНОТО ИМЕ НА УЧИЛИЩЕТО “БУЗЕМА” ДАЛО НАЗВАНИЕТО НА ЦЕЛИЯ КВАРТАЛ. Дългогодишен директор, който в продължение на 15 години – от 1976 до 1991 г. разширява и укрепва училището е Петър Петров. Друг дългогодишен директор на училището е госпожа Цветанка Василева, от 1995 до пенсионирането си през 2008 година.

Езиковото обучение на учениците се извършва под компетентното ръководство на г-жа Антоанета Тотева и г-жа Тоня Петкова. Тези часове са изпълнени с динамика и мотивация за учениците. Историята е в умелите ръце на г-н Милен Русков, а географията е лесна и приятна с г-жа Величка Илиева.

Натрупаното през вековете световно познание влиза в класните стаи чрез съвременните информационни технологии; така дори сложните математически понятия стават ясни и достъпни. Така необходимата за подрастващите физическа подготовка се ръководи от г-жа Дора Стефанова – носител на II - ри ДАН по джудо, която пренася спортния си ентусиазъм върху учениците.

Нашето училище е основано и е оставило следи с професионална насоченост в областта на селскостопанската механизация. Чрез заниманията, провеждани от инж. Антоанета Стоянова и инж. Бистра Стефанова, учениците придобиват трайни теоретични знания и практически умения и навици.

На пръв поглед техническата подготовка изглежда суха и скучна материя, но рутината и непринудените методи на преподаване на инж. Диана Шаламанова, улесняват максимално учениците в работата им. Затова и резултатите от обучението са положителни и трайни.

Мечтата на всеки младеж да притежава шофьорска книжка, категория “В”, се превръща в реалност от инструкторите Инж. Цветелин Петров. Часовете по кормуване силно мотивират и ентусиазират учениците от горните класове.

Слънчевата оранжерия е една от най-големите ни гордости и притегателна сила за учениците. Красотата и свежестта на отглежданите растения развиват естетически качества в младите хора. Заслугата за това е на инж. Лидия Василева и на г-жа Цанка Георгиева, които предават богатия си опит на новото поколение.

В часовете по производствена практика, учениците от специалност “Техник – озеленител”, придобиват опит в създаването и аранжирането на градини и цветни лехи. Сами подготвят растенията за естетическото оформяне на определените за целта площи.

Земеделската нива, собственост на училище “БУЗЕМА”, е нашата връзка с реалния живот. Обработвана и засята от нас самите, тя ни кара да се чувстваме горди стопани на малка златна житница. Основна заслуга за това има Тодор Стоянов.

Нашите делници не биха били толкова наситени с разнообразна дейност, ако не бяха подпомагани и улеснявани от администрацията на училището – доверен персонал, с проверени във времето качества.

Настоящият директор – инж. Орлин Иванов, организира огромния обем от дейности, свързани с учебния процес, допитвайки и съобразявайки се с целия колектив на училището.

Едва ли има ученик, който да не е участвал във вътрешните конкурси по аранжиране на цветя. Такива се организират редовно и допринасят за активиране на състезателния дух и амбициите на обучаваните. Състезанията по майсторско управление на трактор са любими за всички момчета. С усмивка и приповдигнато настроение те прилагат усвоените знания и умения по професията.

Един от най-хубавите празници и, заедно с това, ден, изпълващ ни с тъга, е изпращането на абитуриентите. Разделяме се с тях с усмивки и със сълзи, които ни напомнят за труда и за изминалото време.

 

Каним Ви учтиво да разгледате и нашия сайт на адрес: www.buzema.com, където ще получите по-подробна информация.

Автор:

Държавни изпити по теория на професията

Дати за провеждане на държавни изпити по теория на професията /специалността за придобиване втора и трета степен на професионална квалификация и срокове за подаване на заявления /съгласно Заповед № РД 09-1225/ 28.08.2015 г. на Министъра на образованието, младежта и науката/:

 • Сесия юни - юли

- за трета степен - 07.06.2016 г., срок за подаване на заявления – до 10.05.2016 г.;

- за втора степен – 10.06.2016 г., срок за подаване на заявления – до 10.05.2016 г.;

 • Септември - 09.09.2016 г., срок за подаване на заявления – до 02.09.2016 г.

Автор:

Ключови думи: професионална гимназия София Овча купел 1, професионална гимназия селско стопанство София Овча купел 1, прием ученици София Овча купел 1, специалности професионално обучение София Овча купел 1, гимназия София Овча купел 1, обучение механизация селското стопанство София Овча купел 1, обучение цветарство София Овча купел 1, обучение озеленяване София Овча купел 1, ПГСС БУЗЕМА София Овча купел 1
Етикети: Възстановяване на точки, Гимназия, Прием след 7 клас, Шофьорски курсове
Тази страница е посетена 4037 пъти.
Общо посещение на профила: 10424.
Телефонен номер е поискан 35 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка