Професионално обучение | ПГССИ Христо Ботев Свиленград

ПГССИ Христо Ботев е професионална гимназия в град Свиленград за специализирано обучение на ученици в направление Растениевъдство и животновъдство, Услуги за личността, Стопанско управление и администрация с прием след 7 и след 8 клас.

ПГССИ Христо Ботев Свиленград - Infocall.bg
ПГССИ Христо Ботев Свиленград - Infocall.bg
град Свиленград
ПГССИ Христо Ботев Свиленград - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Гимназиално обучение

ПГССИ Христо Ботев е учебно заведение в град Свиленград за професионална подготовка на ученици от 8 до 12 клас. Гимназията е с богата история и дългогодишни традиции и дава шанс на учениците си да придобият умения и получат знания по съответната професия.

В професионалната гимназия се извършва прием след 7 клас с тестове по БЕЛ и Математика, и след завършено основно образование по документи. Обучението се извършва в следните професионални направления:

  • Растениевъдство и животновъдство;
  • Услуги за личността;
  • Стопанско управление и администрация.

Учениците могат да кандидатстват в една от следните специалности:

  • Механизация на селското стопанство (професия Техник на селскостопанска техника);
  • Икономика и мениджмънт (професия Икономист);
  • Селски туризъм (професия Организатор на туристическа агентска дейност).

Процесът на обучение и преподаваните знания и умения са съобразени с текущото търсене на пазара на труда в съответните сфери на професионално развитие.

Стратегията, чрез която се развива Професионална гимназия по селско стопанство и икономика Христо Ботев Свиленград, е ориентирана в търсенето на възможности за придобиване на професионално образование по стандартите на ЕС и ускоряване на учебния процес.

Професионална гимназия Христо Ботев има своя училищно настоятелство. Обучението на учениците се извършва от квалифициран педагогически персонал, всеки член на който притежава специфичните знания и умения в съответната област на професионалното и гимназиално образованието.

Автор:

Гимназиално обучение - ПГССИ Христо Ботев Свиленград
Гимназиално обучение - ПГССИ Христо Ботев Свиленград - изображение 1Гимназиално обучение - ПГССИ Христо Ботев Свиленград - изображение 2Гимназиално обучение - ПГССИ Христо Ботев Свиленград - изображение 3Гимназиално обучение - ПГССИ Христо Ботев Свиленград - изображение 4
Ключови думи: професионална гимназия Свиленград, обучение механизация на селското стопанство Свиленград, обучение икономика и мениджмънт Свиленград, обучение селски туризъм Свиленград, прием след 7 клас Свиленград, прием след 8 клас Свиленград, обучение ученици Свиленград, гимназиално обучение Свиленград, професионално обучение Свиленград
Етикети: Гимназия, Прием след 7 клас, Прием след 8 клас
Тази страница е посетена 5239 пъти.
Общо посещение на профила: 13356.
Телефонен номер е поискан 33 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка