Инспекторат | РИО ВАРНА

Регионален инспекторат по образованието Варна извършва обучение на учители и директори, както и контролна дейност.

РИО ВАРНА - Infocall.bg
РИО ВАРНА - Infocall.bg
РИО ВАРНА - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Регионален инспекторат по образованието

РИО ВАРНА е регионален инспекторат по образованието в град Варна, който функционира към Министерство на образованието и науката в Република България. Инспекторатът изпълнява широки функции в областта на образованието.

Функциите на регионалния инспекторат по образованието са да осигурява условия за функциониране и развитие на училищата, детските градини и обслужващите звена в областта. Инспекторатът оказва методическа помощ и контролира изпълнението на държавните образователни изисквания. Също така изпълнява дейности по координиране връзките между учебните заведения и държавните и общински институции, неправителствените организации, социалните партньори и международните образователни програми.

Регионален инспекторат по образование Варна осигурява условия за обучение и професионално образование и контролира качеството на учебния процес. Участва в създаването на учебни програми и планове за различните видове училища. Организира дейностите по квалификацията на директори, помощник-директори и учители на училища.

Регионален инспекторат по образование Варна предлага обучение на директори и учители. Извършва също оценка на качеството на професионалното образование и дейността на училищата на територията на областта, както и контролна дейност на образованието.

Регионален инспекторат по образованието - РИО ВАРНА
Регионален инспекторат по образованието - РИО ВАРНА - изображение 1Регионален инспекторат по образованието - РИО ВАРНА - изображение 2Регионален инспекторат по образованието - РИО ВАРНА - изображение 3Регионален инспекторат по образованието - РИО ВАРНА - изображение 4
Ключови думи: регионален инспекторат образованието Варна, контролна дейност образование Варна, обучение директори Варна, обучение учители Варна, инспекторат Варна
Етикети: Институт
Тази страница е посетена 14722 пъти.
Общо посещение на профила: 26770.
Телефонен номер е поискан 254 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка