Производство на вино Винарска изба Свобода

Винарска изба Свобода се занимава с отглеждане на грозде и производство на вино. Избата е разположена в село Свобода, близо до град Чирпан.

Винарска изба Свобода - Infocall.bg
Винарска изба Свобода - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Отглеждане на грозде и производство на вино в село Свобода

Винарска изба Свобода е разположенасело Свобода, намиращо се в близост до град Чирпан. Избата произвежда вино от собствени лозя по установени традиции.

Винарска изба Свобода е малка по размери изба с установена традиция във винопроизводството. Годишно избата произвежда около 500 тона вино. Гроздето, използвано за производствения процес се отглежда на 1000 декара лозови масиви, разположено в района на селата около град Чирпан. Почвите и климата в Тракийската низина е сред най-благоприятните за отглеждането на висококачествено грозде, използвано за винопроизводство.

Винарска изба Свобода се намира в екологично чист район с канелено-горски почви, далеч от промишлените зони на големите градове и замърсения въздух. Климатът е преходно-континентален със средиземноморско влияние, с равномерно разпределение на валежите и отпимален период на слънчево напичане по лозята. В региона около град Чирпан винопроизводството датира от времето на траките - лозари и удивителни майстори в производството на вино.

Винарска изба Свобода отглежда бяло и червено грозде. Характерни за района около град Чирпан са сортовете:димят, мискет, мускат, алиготе, шардоне, мерло, каберне, памидНай-добрата партида вино се депозира за отглеждане в бъчви и достигане на оптималните винени качества, като се затваря в бутилки за стареене. Гроздето се бере при достигане на пълна технологична зрялост, след което е готово да премине през пълния цикъл на винопроизводството. Винарската изба е оборудвана с модерна техника, ферментационни съоръжения, позволяващи контрол и оптимизиране на процесите по съзряване, стабилизация и бутилиране.

Винарска изба Свобода е съвременнен малък комплекс, извършващ напълно завършен цикъл на винопроизводство, започващ от отглеждането и брането на гроздето и завършващ с бутилирането.

Винарска изба Свобода умело съчетава хармонията на ароматните и вкусови усещания във своите вина и е подчинена на убеждението, че правенето на вино е едно истинско изкуство.

Отглеждане на грозде и производство на вино в село Свобода - Винарска изба Свобода
Отглеждане на грозде и производство на вино в село Свобода - Винарска изба Свобода - изображение 1Отглеждане на грозде и производство на вино в село Свобода - Винарска изба Свобода - изображение 2Отглеждане на грозде и производство на вино в село Свобода - Винарска изба Свобода - изображение 3Отглеждане на грозде и производство на вино в село Свобода - Винарска изба Свобода - изображение 4
Продукти на Винарска изба Свобода
Ключови думи: винарска изба Свобода, вино Свобода, винарна Свобода, бутилиране вино Свобода, производство виноц Свобода
Етикети: Бяло вино, Винарска изба, Червено вино
Тази страница е посетена 10302 пъти.
Общо посещение на профила: 20608.
Телефонен номер е поискан 72 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка