Kултурни обекти | Дирекция на музеите град Копривщица

Дирекция на музеите град Копривщица - културни и туристически обекти, организиране на беседи, експозиции, туристически маршрути.

Рейтинг 5
Дирекция на музеите град Копривщица - Infocall.bg
Дирекция на музеите град Копривщица - Infocall.bg
град Копривщица
Моля, попълнете на кирилица!
за Дирекция на музеите

Културни и туристически обекти

Дирекция на музеите град Копривщица е създадена през 1956 година. Основната й дейност се състои в управление на културните обекти в града. Полага грижи за опазването и съхраняването на повече от 380 паметника на културата, като 15 от тях са от национално значение. Към тях се отнасят етнографски музеи, музеи на известни личности и картинна галерия.

Копривщица е един от малкото градове в България, които напълно са запазили своята възрожденска култура. Най-голямото богатство на града са къщите от този период, част от които са превърнати в музеи.

Към дирекцията е изграден е фонд, в който се съхраняват исторически документи, фотоархив, богата библиотека от старопечатна и научна литература, различни икони и картини с историческа стойност.

На туристите в град Копривщица се предлага:

  • обиколка на музейните обекти с екскурзовод на български, английски, френски и руски език - по предварителна заявка.  
  • организиране на беседи;
  • провеждане на експозиции.

За закупуване на билети за посещение на културни и туристически обекти, може да посетите адреса, посочен в обект Дирекция на музеите.

Културни и туристически обекти - Дирекция на музеите град Копривщица
Културни и туристически обекти - Дирекция на музеите град Копривщица - изображение 1Културни и туристически обекти - Дирекция на музеите град Копривщица - изображение 2Културни и туристически обекти - Дирекция на музеите град Копривщица - изображение 3Културни и туристически обекти - Дирекция на музеите град Копривщица - изображение 4
Ключови думи: културни обекти Копривщица, къщи музеи Копривщица, туристически маршрути Копривщица, организиране беседи Копривщица, експозиции Копривщица, дирекция музеите Копривщица, туристически обекти Копривщица
Етикети: Експозиции, Музей, Семинари, Туристически услуги
Тази страница е посетена 5819 пъти.
Общо посещение на профила: 11478.
Телефонен номер е поискан 60 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка