Основно образование | ОУ Иван Вазов Видин

Основно училище Иван Вазов провежда обучение на ученици от 1 до 8 клас в областта на основното образование и деца в подготвителна група в град Видин.

Рейтинг 5
ОУ Иван Вазов Видин - Infocall.bg
ОУ Иван Вазов Видин - Infocall.bg
ОУ Иван Вазов Видин - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Образование на ученици от 1 до 8 клас в град Видин

Пето основно училище Иван Вазов е основано през 1962 година в град Видин. За първи директор на учебното заведение е определен г-н Димо Башлийски.

За своята над 50 годишна история училището е участвало и продължава успешно да участва в реализирането на множество проекти, които целят да подобрят един или друг аспект от началното и основно образование на учениците.

Към този момент в заведението се осъществява:

  • обучение в подготвителна група;
  • начално образование ( от 1 до 4 клас );
  • основно образование ( от 5 до 8 клас ).

Водещи принципи в работата на училищното ръководство са:

  • постоянно усъвършенстване на системата на преподаване;
  • утвърждаване в учениците на позабравените днес ценности, присъщи за българския ученик;
  • запълване свободното време на децата с полезни дейности;
  • активна комуникация и сътрудничество с други учебни заведения и организации при реализиране на важни образователни цели.

ОУ Иван Вазов реализира гореизброените цели с финансовата подкрепа, която получава посредством своето участие в образователни проекти.

Образование на ученици от 1 до 8 клас в град Видин - ОУ Иван Вазов Видин
Образование на ученици от 1 до 8 клас в град Видин - ОУ Иван Вазов Видин - изображение 1Образование на ученици от 1 до 8 клас в град Видин - ОУ Иван Вазов Видин - изображение 2Образование на ученици от 1 до 8 клас в град Видин - ОУ Иван Вазов Видин - изображение 3Образование на ученици от 1 до 8 клас в град Видин - ОУ Иван Вазов Видин - изображение 4

Проекти на ОУ Иван Вазов

Чрез своето участие в образователни проекти, основно училище Иван Вазов предлага съвременно начално и основно образование на своите ученици.

Част от проектите са за обновяване на учебната и спортна база, други за закупуване на учебни материали и предоставяне на учениците на сигурна среда за провеждане на учебните занимания.

Част от актуалните към този момент проекти са:

Обучение чрез анимации

Целта на образователния проект е ограмотяване на учениците при работа с дигитална техника, включително:

  • компютри;
  • таблети;
  • и свързаният с тях софтуер.

Идеята е все повече образователни идеи да намират реализация посредством дигиталните устройства и разпространението на информацията в електронен вариант. Проектът няма за цел изместване четенето на книги, а повишаване интереса на децата към други алтернативни методи на образование.

По този проект учениците и учителите могат да работят заедно за създаването на анимации с учебна цел, насочени към отделните дисциплини в областта на началното и основно образование.

Представяне на Легенди из Целия Континент в Европейските Училища - P.L.A.C.E.S ( по програма Еразъм + )

Целта на проекта е ограмотяване на децата на възраст от 7 до 15 години в областта на националното наследство, включително култура, традиции, история. Учениците се запознават с историята и дейността на културни дейци, географските особености на своя регион и страната.

Проекти на ОУ Иван Вазов - ОУ Иван Вазов Видин
Ключови думи: основно образование Видин, обучение деца Видин, обучение ученици от 1 до 8 клас Видин, образование ученици от 1 до 8 клас Видин, основно училище Видин, подготвителна група Видин, проекти Видин
Етикети: Основно училище, Прием за първи клас, Прием след 4 клас
Тази страница е посетена 10288 пъти.
Общо посещение на профила: 15838.
Телефонен номер е поискан 34 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка