ЦСОП доктор Петър Берон Кърджали

Център за специална образователна подкрепа доктор Петър Берон град Кърджали обучава деца и ученици със СОП и с умствена изостаналост.

Рейтинг 5
ЦСОП доктор Петър Берон Кърджали - Infocall.bg
ЦСОП доктор Петър Берон Кърджали - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
за училището

Център за специална образователна подкрепа в Кърджали

Център за специална образователна подкрепа ЦСОП Д-р Петър Берон в град Кърджали обучава деца и ученици със СОП и с умствена изостаналост.

Обучението на ученици със СОП се извършва по индивидуална образователна програма за всяко дете, отчитаща неговия капацитет и възможности. Малкият брой на учениците, позволява индивидуална работа с всяко дете за развиване на неговите умения и способности.

Обучението в учебното заведение е целодневно и включва учебни часове по програма за помощните училища. Обучението на деца и ученици със СОП и с умствена изостаналост се осъществява чрез специални учебно - технически средства и индивидуалните образователни програми.

ЦСОП разполага с добре поддържана материална база и голям екип от квалифицирани преподаватели.

Към ЦСОП Доктор Петър Берон град Кърджали има и пансион, като първоначално капацитета на пансиона е за 39 ученици, но в момента е за 30.

Стаите в центъра са за по 2-3 деца със самостоятелен санитарен възел. Отоплението в пансиона към ЦСОП Петър Берон е чрез парно с котелно на дизелово гориво. Сградата е санирана и с достъпна архитектурна среда. Разполага с нов асансьор.

 

ЦСОП Д-р Петър Берон град Кърджали се поддържа със средства от делегиран бюджет и с помощта на дарения от френската фондация Хиацинт Одюро.

Автор:

Център за специална образователна подкрепа в Кърджали - ЦСОП доктор Петър Берон Кърджали
Център за специална образователна подкрепа в Кърджали - ЦСОП доктор Петър Берон Кърджали - изображение 1Център за специална образователна подкрепа в Кърджали - ЦСОП доктор Петър Берон Кърджали - изображение 2Център за специална образователна подкрепа в Кърджали - ЦСОП доктор Петър Берон Кърджали - изображение 3Център за специална образователна подкрепа в Кърджали - ЦСОП доктор Петър Берон Кърджали - изображение 4
Ключови думи: обучение деца СОП Кърджали, обучение ученици умствена изостаналост Кърджали, център специална образователна подкрепа Кърджали, пансион ЦСОП Петър Берон Кърджали, ЦСОП Кърджали
Етикети: Помощно училище , Училища за деца със соп
Тази страница е посетена 3598 пъти.
Общо посещение на профила: 8649.
Телефонен номер е поискан 32 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка