Институт по криобиология и хранителни технологии

Институт по криобиология и хранителни технологии в София, Хладилника извършва научни изследвания в областта на криобиологията и лиофилизацията, пивото и напитките и храните.

Институт по криобиология и хранителни технологии - Infocall.bg
Институт по криобиология и хранителни технологии - Infocall.bg
град София-Хладилника
Институт по криобиология и хранителни технологии - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Научни изследвания хранителни технологии в София-Хладилника

Институтът има много значителен принос за развитието на съвременните хранителните технологии, качеството и безопасността на храните и напитките в страната.

В ИКХТ са разработени космическите храни за полетите на българските космонавти, с което България се превръща в трета страна в света, притежаваща технологии за това. Създадени са и редица биопрепарати за медицинската и ветеринарномедицинската практика и биологично активни вещества за приложение в растениевъдството. Една част от тях са защитени с авторски свидетелства и патенти за изобретения.

Работи се в области, като:

  • криобиология и лиофилизация;
  • технология на храните от растителен произход;
  • технология на храните от животински произход;
  • технологията на пивото и напитките;
  • биологично активните вещества за земеделската практика.

В тези области се провежда научноизследователска дейност, провеждат се изследвания на различна основа.

Институтът има много значителен принос за развитието на съвременните хранителните технологии, качеството и безопасността на храните и напитките в страната.

Автор:

Научни изследвания хранителни технологии в София-Хладилника - Институт по криобиология и хранителни технологии
Научни изследвания хранителни технологии в София-Хладилника - Институт по криобиология и хранителни технологии - изображение 1Научни изследвания хранителни технологии в София-Хладилника - Институт по криобиология и хранителни технологии - изображение 2Научни изследвания хранителни технологии в София-Хладилника - Институт по криобиология и хранителни технологии - изображение 3Научни изследвания хранителни технологии в София-Хладилника - Институт по криобиология и хранителни технологии - изображение 4
Ключови думи: институт хранителни технологии София Хладилника, институт криобиология хранителни технологии София Хладилника, изследвания храни София Хладилника, научни изследвания биологично активни вещества София Хладилника, изследвания лиофилизация София Хладилника, научни изследвания пивото София Хладилника, технология храните София Хладилника, научни изследвания хранителни технологии София Хладилника, научни изследвания напитки София Хладилника
Етикети: Институт, Лаборатории за изпитване
Тази страница е посетена 4207 пъти.
Общо посещение на профила: 10181.
Телефонен номер е поискан 50 пъти.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка