Основно училище Видин | ОУ Епископ Софроний Врачански

ОУ Епископ Софроний Врачански е основно училище в град Видин. Учебното заведение извършва прием на ученици в първи клас, тяхното образование и обучение.

ОУ Епископ Софроний Врачански - Infocall.bg
ОУ Епископ Софроний Врачански - Infocall.bg
ОУ Епископ Софроний Врачански - Infocall.bg
Моля, попълнете на кирилица!
За нас

Основно училище във Видин

ОУ Епископ Софроний Врачански град Видин е основано на 18 май 1941 година. За своята повече от 70-годишна история учебното заведение е дало много на жителите на града, а днес продължава да дава знания и умения на повече от 500 ученика.

Учебното заведение извършва прием на първокласници в началото на всяка учебна година. Разпределени в 24 паралелки, учениците преминават през началния и прогимназиалния етап на своето образование.

Мисията на учебното заведение е свързана с провеждане на образователния процес на учениците по начин, по който чрез организиране на множество културни инициативи, уроци и други мероприятия да изгради от децата достойни личности с умения и богати културни познания.

В тази насока се работи по съвместни проекти заедно със Свободен младежки център Видин. Работата се състои в организиране на извънкласни форми на обучение, които обхващат повече от 250 ученика.

Освен с участието на ученици, учителският колектив организира мероприятия и с участието на родителите на децата. По този начин се извършва запознаване с проблемите в образованието и се търсят начини за справяне с тях.

По повод 70-годишнината от основаването на ОУ Епископ Софроний Врачански е организиран празничен концерт в Драматичния театър в града.

Основно училище във Видин - ОУ Епископ Софроний Врачански
Основно училище във Видин - ОУ Епископ Софроний Врачански - изображение 1Основно училище във Видин - ОУ Епископ Софроний Врачански - изображение 2Основно училище във Видин - ОУ Епископ Софроний Врачански - изображение 3Основно училище във Видин - ОУ Епископ Софроний Врачански - изображение 4
Ключови думи: основно училище Видин, основно образование Видин, обучение ученици Видин, прием първи клас Видин, учебно заведение Видин
Етикети: Основно училище, Прием за първи клас
Тази страница е посетена 2342 пъти.
Общо посещение на профила: 5232.
Мнения и коментари
Добави мнение и оценка